ביטול עסקה
שלום עו"ד אורנית בתאריך 26/9/11 אבי הגיע למרכז שירות של פלאפון ברמת גן על מנת לתקן את מכשירו הקים ,כיוון שהיה תקול , בזמן המתנתו לתיקון נאמר לו שאין חלקים למכשיר הקיים ואם הוא מעוניין לשדרג את המכשיר . כמובן שאבי הסכים להצעה בתמימות כיוון שהבין שאין אפשרות לתקן את מכשירו . אבי חתם על עסקת שדרוג שבה הוא נרשם לחבילה חדשה כולל מכשיר חדש , זאת בלי שהבין שימשיך לשלם על המכשיר הישן . לאחר יומיים בערב חג 28/9/11 הגעתי עם אבי לתחנת השירות על מנת לבטל את העסקה שנעשתה מכיוון שהבאתי לאבי מכשיר משומש שנמצא ברשותי ולכן לא היה צורך מלכתחילה במכשיר חדש , לפי ידיעתי יש לי 14 יום לבטל עסקה ולכן חשבתי לעצמי שנבטל את העסקה ונמשיך בזריזות לקניות לפני החג , אך התבשרתי אחרת , ישבתי מול נציגה שהסבירה לי שאם נעשה שימוש של מעל 5 דק' במכשיר החדש שקיבל ( למרות שאחרת לא היה יכול לדבר - כי המכשיר הקודם לא עובד , אחרת למה נקנה המכשיר החדש אם לא על מנת לדבר בו ?) אז אין אפשרות לבטל את העסקה על פי חוקי משרד התקשורת . שאלתי אותה כמה זמן אבי שוחח במכשיר והיא טענה שסה"כ 25 דק' . שאלתי אותה לפשר החוק וכך ענתה לי גם המנהלת של הנציגה - אם השתמשת לא ניתן להחזיר , כמו חולצה שאתה קונה ואחרי שלבשת אינך יכול להחזירה . אז שאלתי חזרה האם יש הבדל בין 5 דק' שיחה . לבין 25 דק' שיחה ? התשובה היחידה שקיבלתי היא : זה החוק של משרד התקשורת . אני ואבי יצאנו משם עצבנים וכועסים על כך שחברה כ"כ גדולה יש לה בעיה (כנראה כ"כ גדולה ) לבטל את העסקה למרות שנעשה שימוש מינימלסטי וכעת אנו צריכים לשלם לה את מלוא סכום החיוב על המכשיר שהוא בערך כ - 2000 ש"ח + 8 תשלומים על מכשיר הקודם (שכלל לא ניתן לשימוש בגלל תקלה ) לאחר ששלחתי מכתב לפניות הציבור חזרה אליי אחראית הציבור שטענה שיש חוקים של פלאפון לגבי ביטול עסקה . ולפי המקרה שלי אין לי אפשרות לבטל את העסקה. נא עזרתך בנושא . מה את מציעה לעשות ? האם לפנות לתביעות קטנות ?