חזרה לפורום

אורנג' גבו 5,000 ש"ח על מכשיר דלוק ללא שימוש באוסטריה

שרה
שרה

לפני 3 שבועות נסעתי לחופשה בת שבוע באוסטריה. ברשותי היה מכשיר של אורנג' בו לא עשיתי שימוש למעט שיחת טלפון אחת בת 4 דקות. כעבור 5 ימי שהות שם חשכו עיני כאשר ראיתי כותרת של SMS מאורנג' בה רשום סכום חיוב של 4000 ש"ח בגין שימוש בשירותי גלישה (DATA). מייד כיבתי את המכשיר ויצרתי קשר עם אבי בארץ שיברר את הנושא. מאוחר יותר התברר שכבר אחרי יומיים של שהות שם, המכשיר צרך באופן אוטו' נתונים בעלות של 5,000 ש"ח. מתברר שאורנג' מכבים את שירות ה DATA ללקוח רק כאשר החשבון מגיע לסך של 5,000 ש"ח ולא לפני זה. התברר שתעריף צריכת הנתונים באורנג' ברוב מדינות אירופה, הוא קצת מעל 90 ש"ח ל 1MB! אחרי לא מעט בירורים, התברר שתופעת הגבייה של לקוחות שהיו בחו"ל ולא יודעים מה זה DATA ומה זה צריכה אוטו' של מכשירי סמארטפון, היא גדולה מאוד. אורנג' מודים שגם לדעתם אני לא השתמשתי במכשיר ובגלל חוסר ידיעה מוקדמת שלי לגבי צריכת מכשיר גם כאשר הוא לא בשימוש, אני לא טילפנתי לפני הטיסה לאורנג' על מנת לחסום את שירות הגלישה בחו"ל. לשאלתנו לגבי למה הם לא חוסמים אוטו' את כל המכשירים לגלישה בחו"ל לאנשים שלא התחבררו מראש לחבילות גלישה שלהם, הם ענו שיש כאלה שכן רוצים לשלם את התעריף ההזוי משהו הזה (אנשי עסקים). לשאלתנו למה הם לא חוסמים אוטו' את המכשיר בסכומים נמוכים הגיונים יותר, נניח 200 ש"ח או אפילו 500 ש", הם ענו שיש לקוחות עסקיים שלא רוצים חסימה כזאת. לשאלתנו למה הם לא התקשרו לבעל המכשיר (אבי) ודיוחו לו על צריכה גבוהה כל כך שם הם ישאלו אותו האם הוא מעוניין לכבות את שירותי ה DATA, הם ענו שהם לא עושים זאת. לשאלתנו לגבי תעריף הבלתי הגיוני שאורנג' גובים על שירותי גלישה בח"ל ועל הרווח הקיצוני שהם עושים מהלקוחות שלהם שצורכים DATA בחו"ל בלי ידיעתם. הם מסרו שהרווח לא קשור לעניין והתעריף אותו החברה משלמת לספק האוסטרי הוא חסוי (בפלאפון אגב התעריף שהחברה גובה מהלקוחות שלה באותה מדינה היא שליש מזה של אורנג') מתברר שישנה הצעת חוק שעומדת כיום בדיוק בנושא זה: הצעת חוק התקשורת (בזק ושידורים) (תיקון – מניעת נדידה באזורי הגבול), התשע"ב–2011. הצעת חוק שלגבייה אורנג' טוענים שכאמור כרגע זה עדיין לא עבר ולכן ההחוק עימם (שלחנו מכתבים לחברי הכנסת, יוזמי ההצעה). אורנג' בדרך הציעו לנו "הנחה" של 25% מהמחיר המלא (שעבר את ה-5K שקלים)....כמובן שסירבנו. מה המלצתך להמשך הדרך בכל הנוגע לצד המשפטי?