חזרה לפורום

החזר כספי, כמובטח בחשבונית ובאתר, מרשת H&M

נוע
נועה אהרוני

לפני כ3 שבועות רכשתי מעיל ברשת H&M בסניף בנ"י, במעמד הרכישה וידאתי מול המוכר שאוכל להחליף או לקבל החזר תוך 30 יום, בכל אחד מסניפי החברה בעולם. המוכר אף אראה לי שהזכות שלי להחזר כספי מצויינת על הקבלה וגם כשבדקתי באתר החברה בישראל (http://www.hm.com/il/customer-service/payments-and-returns) מצויין שהם נותנים החזר כספי מלא, תוך 30 יום, ללא הגבלה לסניפים מסוימים. הגעתי לחנות בארץ וחיפשתי את המעיל, שניקנה עבור בן-זוגי בארץ, במידה גדולה יותר הוא לא היה במלאי. כשדרשתי לקבל החזר כספי עבור המעיל מנהלת החנות סרבה, והציעה רק זיכוי, בו אני לא מעוניינת כלל. פניתי לשרות הלקוחות של החברה וקיבלתי תשובה לא נעימה מהנציגה, בע"פ ולבקשתי התשובה נשלחה גם במייל, בה נאמר כי "הרשת אינה מחויבת על פי חוק להחליף פריטים שנרכשו בחו"ל " וגם כי "מדיניות ההחלפה שמצוינת על החשבונית שקיבלת בארה"ב, וכן מה שמסר לך נציג המכירה בארה"ב - מתייחסת למדיניות H&M בארה"ב ואין היא תקפה בארץ." ההתנהלות שלהם הותירה אותי פגועה, לצערי עושה רושם שהחברה לא עומדת בהתחייבות שלה כלפיי, ו"מתחבאת" מאחורי החוק בישראל תוך התעלמות מהמדיניות הרישמית של החברה כפי שהיא רשומה באתר האינטרנט של החברה, על החשבונית וע"י המוכר בע"פ. רציתי לדעת מה באפשרותי לעשות? האם ניתן לתבוע את החברה ומה סיכויי ההצלחה של אפשרות זו? בנוסף לכך פניתי לשרות הלקוחות של הרשת בארה"ב שהציעו שאשלח את המעיל לארה"ב ואקבל החזר (שבקושי מכסה את הוצאות המשלוח...). בתודה מראש נועה אהרוני