סעיף חוזה הזוי ב"טופס עדכון אמצעי תשלום באתר האינטרנט"
שלום רב, בבואי לעדכן פרטי אשראי שלי (חדש במקום ישן שבוטל) באתר חברת סלקום, מחייבים אותי לאשר את הסכמתי לטופס הנ"ל. הבעיה היא שהסעיך הראשון שבו נראה לי הזוי למדי : "1. בעדכון אמצעי התשלום באתר אני נותן לכם בזאת הרשאה מתמדת בלתי מוגבלת בזמן ו/או בסכום לחייב, מפעם לפעם, את כרטיס החיוב שפרטיו מצויינים לעיל, בכל חיובי הלקוח ו/או בכל המוצרים ו/או בכל החיובים בגין השירותים מכל סוג שהוא שיחוייבו ו/או יינתנו על ידכם ו/או על ידי סלקום תקשורת קווית ש.מ. ובכלל כך בכל הסכומים שאחוייב בהם ו/או בכל החיובים בגין הקווים הרשומים על שמי ו/או אלו שהתחייבתי לשאת בחיובי הלקוח בגינם, כפי שאלה עולים מהרשומות ו/או מהתיעוד ו/או מהמערכות שבידכם ו/או כל החיובים אשר שהועברו לכם, בין השאר, על ידי ספקים מוסדרים. החיוב כאמור יבוצע על ידכם במתן הודעות לחברת האשראי. הרשאה זו חלה על כל חיוב או עיסקה שתבוצע על ידי מי מבעלי הקו ו/או מי מטעמם ביחד או כל אחד לחוד לרבות עיסקאות רכישה ו/או המשך, כפי שיופיעו ברישומי סלקום" מנסיוני הרע עם סלקום - שבמשך מספר חודשים חייבו אותי בעלויות גבוהות פי כמה מאלו שהיו בחבילה שלי שאיתם סיכמתי טלפונית בלבד (עירבתי את משרד התקשורת ובסוף זוכיתי על ידם על החיובים הגבוהים מדי) - אני חוששת לאשר הסכם עם סעיף כזה, ושתקרית ה"חיובים-כפי-רצונם" תחזור על עצמה. האם זה לא נותן לסלקום יד חופשית להשתמש באשראי שלי על כל חיוב "שמתחשק" להם??? כרגע אני משלמת להם אך ורק על מכשיר שרכשתי מהם, אבל אין שום חתימה שלי הוא התחייבות מהם שזה החוב היחידי שלי אצלם. הכל "באוויר" אשמח לעצתכם.
ערב טוב, אין ספק שהניסוח המפטי של הסעיף מקנה לסלקום זכויות גביה בהתאם לחיוב שהם עורכים. מצד שני ככל ותחוייבי בתשלום שאינו שלך תהא לך זכות לדרוש את ביטולו עם כל הסירבול והקושי המתלווים לכך.