פינוי דירה בחינם – עדיף להיות אספן כפייתי
במהלך חיי אספתי לא מעט מוצרים חסרי תועלת, כמו מוצרי חשמל שלא בשימוש, וריהוט שלא ניתן לעשות בו דבר. לאחר שהמרתף שלי ואפילו החצר שהייתה פעם ירוקה הפכו לפח אשפה לאספנות הבנתי כי יש לי בעיה, ואפילו נתנו לה שם, אספנות כפייתית. בכל מקרה אשתי החלה להציק לי באופן תדיר להפטר מכל האספנות הזו שהשתלטה לנו על הבית או שהיא תפטר ממני. לכן חיפשתי בזריזות פתרון לבעיה. להפתעתי גיליתי כי יש חברות אשר מוכנות לבצע פינוי דירה בחינם כולל מרתפים וגינות. בשיחה שביצעתי עם חברת פינוי דירה בחינם נאמר לי שהשכר שלהם הוא למעשה הציוד אותו הם מפנים, אך בכל מקרה גם אם אין להם מה לעשות אם האספנות שלי, הם יבצעו את העבודה ללא תשלום. כמו כן נאמר לי שהעבודה נעשית בצורה מקצועית, הצוות של חברת פינוי דירה בחינם מגיע עם קרטונים, פחי אשפה מיוחדים ואף מכולת פינוי, כך שמבחינה זו אין לי מה לדאוג. קיבלתי את צוות העובדים של חברת פינוי דירה בחנים בזרועות פתוחות (כשאני אומר צוות אני מתכוון לשני עובדים שנראו תלושים מעצם, וחסרי מוטיבציה לעשות פעולה כלשהי). אך לאחר מבט קצר שלהם לעבר האוספים הלא שמישים שנמצאים במרתף ובחצר הם שינו את עורם. פתאום צריך לשלם תשלום סמלי בכדי לפנות את האוספים שלי, והיחס שקיבלתי בשיחת הטלפון החמימה מיד התקרר לו במהירות והפך להתנהגות בוטה ומגעילה. באופן כללי לא הייתה לי בעיה לשלם, רק בשביל להרגיע את האישה שווה להשקיע הון, אבל אני לא אוהב שמבטיחים לי משהו ואז שמגיעים למקום, כל מה שסיכמנו נעלם ופתאום מחליטים על משהו אחר. לכן לא עזרו האיומים שלהם שאף אחד אחר לא יפנה את "הזבל" שלי בחינם, לא צריך בחינם, אבל אם אני אקבע עם חברה על משהו מסוים זה מה שיהיה. לכן במקום להתמודד עם מצב הרוח המשתנה של חברות פינוי דירה בחינם, אני מעדיף לשלם לחברה מקצועית שבה אני יודע מה אני משלם ומה אני מקבל. מעדיף להיות אספן כפייתי מאשר להתעסק עם חברת פינוי דירה בחינם.
באיזה חפצים מדובר ריהוט? בגדים? משחקים? בכל מקרה תנסה לדבר עם עמותות העוסקות בהעברת חפצים לנזקקים. בד"כ הם לא גובים תשלום על הפינוי. אבל הבעיה שכל ארגון מתעסק בתחום אחר. לרהיטים מוצרי חשמל וצעצועים יש את ארגון מיד ליעד . לבגדים יש את ארגון בינינו. ואולי גם באגורה תמצא סטודנט או אספן שיבוא לקחת מהבית שלך http://www.layaad.org.il http://www.agora.co.il