משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצרכנותתוספת מע"מ *אחרי* ביצוע עיסקה?‬
חזרה לפורום

תוספת מע"מ *אחרי* ביצוע עיסקה?‬

גיל
גיל

שלום, ביצעתי השנה קניה גדולה של קרמיקה לביתי, באוגוסט, לפני עליית המע"מ, ושילמתי באותו מועד. החומרים סופקו לי לא באותו רגע, אלא לפי דרישתי רק חודשיים אחר כך. הנהלת החשבונות של אותו עסק גבתה ממני את הפרש המע"מ כתנאי לאספקת הסחורה, כיוון שאת החשבונית, לדבריהם, לא ניתן להוציא עם המע"מ הקודם. נאמר לי כי כך עושים לפי חוק המע"מ, ולא הואילו הסברי כי הקניה נעשתה וכי הסחורה היא כבר רכושי הפרטי מרגע ששילמתי עבורה. האם נכון הדבר? היכן זה כתוב בחוק המע"מ? תודה, גיל.

RE:
עיד
עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, תשובה תמוהה בפרט שלפי דבריך שילמת את התמורה הכספית וכל שנותר לתאם הוא מועד האספקה. האם במעמד התשלום קיבלת חשבונית מס קבלה או חשבון עסקה?

RE:RE:
גיל
גיל

שלום, במעמד התשלום קיבלתי קבלה. חשבונית יצאה רק במועד האספקה (לטענתם לא יכלו להוציא חשבונית אלא לאחר האספקה בפועל). תודה, גיל.