מה זה מכתב הגנה?
אם אני מגיש תביעה קטנה - בית העסק חייב להגיש מכתב הגנה נגדי? מה ז"א? מה אני אמור לעשות אם אני מקבל מכתב כזה? לענות עליו או זה סתם פרוצדורה פורמלית? תודה רבה מראש
שלום רב, כמו כל הליך משפטי כאשר תובע מגיש תביעה וטוען את טענותיו הצד השני, כלומר הנתבע זכאי להגיש כתב הגנה ובו הוא מתייחס לטענות שכתב התובע בכתב התביעה. ככל ויוגש כתב הגנה עליך לקרוא אותו על מנת שתוכל במעמד הדיון להתייחס לטענות אלה ולהראות שהן אינן נכונות או חסרות. ככל ולא הוגש כתב הגנה במועד ניתן להגיש בקשה לביהמ"ש לקבל פס"ד בהעדר הגנה על סמך המפורט בכתב התביעה ותו לא.
תודה על תשובתך! תוך כמה זמן הנתבע צריך להגיש מכתב הגנה? למי המכתב מגיע - לתובע או לבית המשפט? איך נידע מכתב אכן הגיע אם הוא מגיע לבית המשפט? ואם הנתבע לא שולח מכתב הגנה - פסק דין לטובתינו באופן אוטומתי? תודה
ערב טוב, לנתבע יש 15 יום להגשת כתב ההגנה אותו הוא מגיש לביהמ"ש ואמור לשלוח העתק אליך או שביהמ"ש מעביר, ממליצה לפנות טלפונית למרכז מידע של בית המשפט לתת את פרטי התיק ולברר האם הוגש כתב הגנה ואם כן לגשת לביהמ"ש למזכירות ולצלם את כתב ההגנה. ככל וחלפו 15 יום ולא הוגש כתב הגנה במועד ולא הוגשה בקשה להארכת מועד אזי יש להגיש בקשה לביהמ"ש לקבל פס"ד בהעדר הגנה.