לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
שי

האם שיחת טלפון הביתה מרובוט (לא מנציג חי) גם היא ספאם עליו ניתן לתבוע?

אני מקבל לפעמים שיחות לטלפון הביתי שהן הודעות מוקלטות. אין נציג חי שמצלצל אלא זו מכונה. זה מאד מציק- קשה להתעלם מטלפון שמצלצל. זה חודר אלי לעבודה (אני עובד לעתים קרובות בביתי) ומפר את הריכוז שלי ללא כל צורך בשבילי. הטלפון אמור לשמש רק את המקרים הבודדים בהם אני זקוק לו, ולא את כל הנודניקים שרוצים למכור לי. בוודאי שלא את כל אלו שאפילו לא טורחים בעצמם אלא מפעילים מכונה. הם בהחלט מנסים למכור דברים, בלא שביקשתי (אני מבין שזה מאד רלוונטי לחוק הספאם). היום היתה הודעה מ"מרכז לטיפול בהפרעות קשב", שהציעו טיפול ב300 שקל לחודש. אגב, הם התחילו את ההודעה באופן מטעה ביותר ב"משרד החינוך מיחס חשיבות רבה לטיפול בהפרעות קשב..." כאילו זה משרד החינוך מצלצל. האם ניתן לתבוע אותם לפיצוי של 2000 שקל? בנוסף, אני מבין שעלי להוכיח שצלצלו. לכן, באחד המקרים לחצתי "1" כדי לומר שאני אכן מעונין לדבר עם נציג, וגם לחצתי מספר טלפון אליו הנציג אמור לצלצל. כאשר יצלצל הנציג, אני מתכוון לקחת פרטים, ואולי גם להקליט. האם בזה שכאילו אישרתי שאני מוכן לדבר (אם כי אחרי שצלצלו, ויותר מפעם אחת, ולא לפני) אני הופך את זה לדבר שאינו ספאם? אבל אחרת, איך אפשר להוכיח?

עידית פוליבודה, עו"ד

ערב טוב ראה תשובתי להלן בהודעתך הראשונה.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות