הודיה

גילוי נאות בעת קניית רכב.

בעת שחיפשתי רכב פניתי לסוחר ובעלים של מגרש מכוניות עליו בטחתי היות ואימי וחברתי רכשו ממנו רכב. במשך כל שיחתימו על האוטו חזר ואמר הסוחר כי הרכב תקין לחלוטין ולא עבר שום תאונה. ביום רביעי חתמתי על זיכרון דברים כמובן בלי להבחין שישנו סעיף שאומר שבדקתי את הרכב והנני מרוצה ממנו. לא חתמתי על העברת בעלות בדואר רק על זיכרון הדברים. ביום שבת נהגתי ברכב, מסתבר שמערכת הabs אינה עובדת מה שגרם לי למצב של כמעט תאונה. הבחנתי שמשהו אינו כשורה ברכב ולכן לקחתי חופש מעבודתי מיד ביום ראשון וניגשתי למכון מקצועי שיבדוק את הרכב. מסתבר שישנו נזק שולי לשלדה מה שאומר שצפויה ירידת ערך ענקית, האוטו עבר כ2 תאונות חזית ואחור, הצמיגים המנוע והגיר אינם תקינים. או בקיצור חוץ מאגזוז הרכב שום דבר אינו תקין. ואף נתבקשתי למהר לתחנת הדלק הקרובה ולקנות מיכל שמן היות ואין ברכב טיפת שמן למרות הבטחתו של המוכר שטען שהרכב עבר טיפול 10000 ובין היתר החלפת שמנים. נסעתי ישירות למוכר הרכב כשהבדיקה בידי ודרשתי שיקח את הרכב ויחזיר את כספי בחזרה. המוכר כעס וכביכול לא הבין על מה המהומה ואמר שאין בעייה הוא ישאיר את הרכב אצלו וכאשר ירכוש אותו בן אדם אחר אני אקבל את כספי חזרה או שבאפשרותי לרכוש ממנו רכב אחר במקום להמתין. בעת הקנייה לא קיבלתי שום מסמך גילוי נאות ובמידה והייתי יודעת שזה מצב הרכב הרי שמלחתחילה לא הייתי רוכשת אותו. את הרכב השארתי במגר עוד באותו, מאז עבר שבוע וחצי וכמובן שהסוחר אינו יוצר קשר ולי אין רכב ואין כסף. למיטב הבנתי ישנו חוק האומר כי הסוחר מחויב ליידע על תאונות ונזקים. ישנה ברשותי הקלטה של שיחת טלפון איתו בו הוא אומר שהוא מטפל ברכבים במוסך שלו ומודע היטב למצבם. משמע שמוכר הרכב הנה מודע למצבו. האם הקלטה זו עוזרת לי? האם בית משפט לתביעות קטנות הינו הפיתרון? ישנו סיכוי שאני אפסיד במשפט כזה? תודה

עידית פוליבודה, עו"ד

שלום רב, למרות שמוטלת עליך אחריות לבחון היטב את תנאי הסכם או זכרון דברים טרם חתימה ובוודאי לוודא שהרכב תקין עדין אין זה מפחית מאחריות המוכר עליו מוטלת אחריות וניכר שלאעמד בה. מומלץ לפנות לעו"ד שיסייע לך לקבל את כספך חזרה לכל הפחות ובהמשך אף פיצוי.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות