מירה

מדיניות החזרים ברשת התכשיטים מגנוליה

שלום, קיבלתי מבעלי שרשרת מתנה ליום ההולדת ואיני מעוניינת בה. כמו כן לא מצאתי במקומה עדי אחר שמצא חן בעיני. אני מעוניינת בהחזר כספי אך בחברה טוענים שיש בחנות שלא בו כתוב שאין החזר כספי בגין מוצר אלא ניתן רק להחליפו. האם שלט כזה אכן פוטר אותם מהחוק?תודה על תשובה מהירה.

עו"ד אדי בליטשטיין

תקנות הגנת הצרכן (ביטול עסקה) קובעות שיש להשיב את התמורה בעד הטובין באותה דרך בה התבצע התשלום. על פניו, נראה שמדיניות החנות איננה עומדת בקנה אחד עם התקנות. השאלה היא תוך כמה זמן פנית לביטול העסקה? יתכן שפנית לאחר שחלף המועד על פי התקנות לצורך ביטול עסקת תכשיט ולכן החנות הציעה זיכוי (אם זה המצב, תיאורטית, החנות הייתה יכולה לסרב להציע גם זיכוי). קיימת התייחסות בתקנות גם לשווי התכשיט (מעל או מתחת לשווי של 3000 ש"ח) ולכן גם מידע זה עשוי להיות רלוונטי לצורך הבנת מדיניות הביטול.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות