מוצר תקול במסגרת אחריות
שלום רב, רכשתי לפני 7 חודשים בקר לקונסולת אקס בוקס 360 (הגה ודוושות). לפני כחודש וחצי ההגה הפסיק להגיב והחל להשמיע רעשים מוזרים. לי אישית נשמע שאחד הרכיבים הפנימיים נשבר. החזרתי את ההגה לחנות ושם נאמר לי שהוא ישלח ישירות ליצרן בארה"ב לצורך תיקון וזה עלול לקחת כחודש ימים. לא שאלתי יותר מדי שאלות והמתנתי בסבלנות (למרות שזו קצת חוצפה להשאיר אותי בידיים ריקות למשך כל כך הרבה זמן) . לאחר כחודש צלצלו מהחנות ואמרו שההגה במסגרת האחריות, היצרן מסר כי התקלה הייתה במוצר או משהו בסגנון אבל הם לא מייצרים יותר הגאים כאלו (החטיבה פשטה רגל או משהו בסגנון) ולכן יש לזכות את הלקוח (אותי...). בעל החנות הציע לי הגה אחר במקום , או זיכוי. ההגה שהוא הציע לי איננו זהה בתכונות שלו להגה שרכשתי - הוא ללא מנגנון תגובה, לכן הוא זול גם ב400 שקלים מההגה שרכשתי. אמרתי לבעל החנות שלדעתי אם המוצר התקלקל במסגרת האחריות ולא ניתן לתקנו ובנוסף, לא ניתן להחליפו למשהו שווה ערך הוא צריך להחזיר לי את כספי. בעל החנות מתעקש על זיכוי. האם יש לי עילה לתביעה משפטית? נ.ב. -לא הסכימו להציג בפני את המכתב מייצרן ההגה. תודה רבה !
במקרה כזה מגיע לך החזר כספי ולא זיכוי. במידה ולא ישיבו לך את כספך - יש עילה לתביעה.