חזרה לפורום

אחריות בע"פ לגבי מוצר

חבצ
חבצלת

שלום רב לפני כ8 חודשים הייתי אצל ספר ועשיתי תוספות לשיער. מה שהוא הבטיח היה להלן: כל 4-6 חודשים יש לחדש את התוספות (פירוק והרכבה). בחודשים האלה נופלות בין 3-5 תוספות, ונשירת התוספות מסירוק יומיומי מחייבת להוסיף כ2 גרם שיער כל פירוק והרכבה. פירוק והרכבה עולה 950 שקלים, והתוספות בהנחה של פירוק והרכבה חוזרים עולות כ200-300 שקלים. עד חצי שנה יש אחריות להדביק תוספות שנשרו ללא עלות. כלומר בסהכ הוצאה שנתית של 2500 שקלים בערך. על ההרכבה הראשונית כולל הכל הוא גבה ממני 7000 שקלים. בהתחלה הכל היה בסדר. לאחר חודשיים התחילו לנשור לי תוספות והתקשרתי אליו. הוא אמר לי לבוא לחבר מחדש ואמרתי שאני גרה מאוד רחוק ואין לי את האפשרות. ( רק הנסיעה עולה כ200 שקלים). לאחר 4 חודשים נשרו לי 10 תוספות שזה פי 2 ממה שהובטח לי, נשר לי הרבה יותר גרמים בסירוק מה שמצביע על עבודת הדבקה שנעשתה לא כראוי. נעשו לי ראסטות בשיער שגרם לתלישת השיער הטבעי שלי. הגעתי אליו לאחר 4 חודשים, הראיתי לו את כל התוספות שנשרו, את הראסטות ואת תלישת השיער הטבעי. הוא התייחס בזלזול, אמר שצריך לעשות פירוק והרכבה אבל ש"יעשו לי טובה" שיחזירו לי את התוספות בחינם. הוא אמר שהיה צריך לעשות לי החלקת שיער בשורשים בגלל הראסטות אז שאלתי אותו למה הוא לא עשה מלכתחילה. הוא התחמק ואמר שיעשה לי ב1600 שקלים החלקה (מה שהיייתי אמורה לקבל בחינם כשרק הגעתי פעם ראשונה), ויעשה לי הנחה נוספת על התוספות הבאות ויצא לי "רק" 3000 שקלים. כלומר לאחר 4 חודשים, עם נזק לשיער וטיפול לא הולם הוא דרש ממני 4600 שקלים אם אני רוצה שהשיער שלי יראה טוב, ועוד אמר שאם אני אלך למישהו אחר או אנסה לבד בבית השיער שלי יהרס לגמרי ועוד הפחדות כדי שאעשה את הטיפול אצלו. סרבתי והלכתי. לאחר מכן התקשרתי בתור מישהי שרוצה להסתפר ולמכור שיער, תיארתי לו במדיוק את סוג השיער שהוא מכר לי ואת האורך, והוא אמר שהוא נותן על שיער מהסוג הזה בין 500-1000. כלומר במקרה הכי טוב הבחורה מקבלת 1000 שקלים. הרכבה כמו שציינתי עולה 950 שקלים. כלומר העבודה+ השיער עולה לו 2000 שקלים. הוא לקח ממני 5000 שקלים יותר על סמך הבטחות שווא ועוד זלזל כשאמרתי על העבודה הלא ראויה ולא הסכים לתת לי פיצוי ודרש ממני סכומים גבוהים כדי לתחזק את העניין. כמובן שזכותו לקחת סכומי עתק. אבל הוא לא עמד בהבטחות. כלומר הוא מוכר מוצר מסויים עם אחריות ובעצם המוצר פגום ולא עומד באחריות שקיבלתי. לציין שכל העניין בע"פ ולא היה מסמך שחתמתי עליו. אני רוצה לדעת אם יש משהו שאני יכולה לעשות בעניין. אני מרגישה מרומה. השיער שלי נהרס, הוצאתי המון כסף, ואני מרגישה שזה לא הוגן כלפיי. האם אני יכולה לעשות משהו בנושא אם הכל היה בע"פ? איך אני אמורה לגשת אליו? המון תודה חבצלת