לוגו אתר משפטי - הפורטל המשפטי לקהל הרחב
נגישות
רמי

ביטול עסקת מטבח

שלום אני מעוניין לבטל עסקה לרכישת מטבח בסכום של 30000, לא התחילו להכין אותו ולא באו אפילו למדידות . דורשים 20% דמי ביטול . האם אני צריך לחתום להם על הודעת הביטול ואז לתבוע אותם או שאזור לחתום (ואז יש סיכוי שיפדו את הצ/קים ששולמו להם )? אודה לעזרתכם הדחופה

עו"ד אדי בליטשטיין

שלום, תקנות הגנת הצרכן מחריגות את האפשרות לבטל עסקה במקרים בהם מדובר במוצר בהתאמה אישית ולכן עשויה להיות בעיה. כמו כן, לא ציינת תוך כמה זמן ביקשת לבטל עסקה. יחד עם זאת, במקרה בו עדיין לא בוצעה עבודה כלשהי מצד הספק בית המשפט עשוי להתיר את הביטול. לעניין החתימה - אני לא יכול לייעץ האם לחתום או לא לחתום מבלי לראות את המסמך. סכום דמי הביטול נראה גבוה מאוד. תקנות הגנת הצרכן קובעות כי דמי הביטול יהיו 5% מערך הטובין או 100 ש"ח, לפי הנמוך מביניהם.

רמי

לא בוצעה שום עבודה מצד הספק .לטענתם דמי הביטול הם עבור הכנת התכנית עצמה וזמן המעצבת... ביקשתי לבטל את העסקה תוך יומיים מביצועה ת הם מרחו את העניין בטענה שניתן לתקן הכל וכול'.. אם אני לא חותם האם הם יכולים לפדות את הצ'קים?

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום צרכנות