חיוב מוגזם של 012 ללא הסכמתי וללא התקשרות מוסדרת
שלום, השבוע קיבלתי מכתב ממשרד עו"ד נאמן-זקן על חוב בסך 365.55 ש"ח שעליי לשלם לחברת 012. ביררתי הנושא ומתברר שהם טוענים שבאפריל 2012 בוצעו שתי שיחות טלפון למספר בחו"ל (449085301920), כל שיחה ארכה דקה. לטענתם, עלות כל דקת שיחה, או חלק ממנה, הינה 99ש"ח ולכן אני חייב להם 198ש"ח. לטענתם, הם שלחו לי החשבונית הבייתה (בברור מולם מתברר שהם שלחו החשבונית לכתובת לא עדכנית) ומאחר שלא שילמתי הם פנו למשרד עו"ד. המשרד הוסיף כמובן עמלת טיפול בסך של כ- 165 שקלים וכך הגיע חובי ל 365.55. עד כאן הסיפור שלהם, הנה מה שאני טוען: 1. לי לא הייתה שום התקשרות עם חברת 012 לביצוע שיחות לחו"ל - מדוע עם כך הם אפשרו לי בכלל להתקשר דרכם? 2. מספר כרטיס האשראי שלי ופרטיי המזהים שהיו ברשותם היו משנים אחורה (לפחות חמש-שש שנים) עת הייתי לקוח אינטרנט של חברת אינטרנט זהב, שלימים הפכה להיות 012 סמייל. לא הייתי לקוח קו טלפון שלהם, רק כספק תוכן אינטרנט. 3. נניח שלא היה צורך בהתקשרות מוקדמת ביני לבין 012, האם עלות של 99 ש"ח לדקה היא עלות סבירה? מדוע אם כך לא חייבו אותי לדוגמא ב 200 ש"ח לדקה? גם אז הייתי מחוייב לשלם. ו- 500 ש"ח? הרי אין לזה גבול! אין ספק שאם הייתי יודע שהעלות היא כל כך גבוהה לא הייתי מחייג (בלי קשר אינני בטוח שאני ביצעתי את השיחות אבל נעזוב זאת לרגע, אני לא מערער על אמינות מערכות איסוף המידע של החברה ואני יוצא מנקודת הנחה שהשיחות הנ"ל אכן בוצעו מקו הטלפון שלי). 4. מדוע 012 לא הצליחה לגבות את החוב מכרטיס האשראי שהם טוענים שהיה ברשותם? הוא היה בתוקף באותה נקודת זמן. לדעתי זה בגלל שהם לא היו ברשימת הרשאות החיוב בחברת ישראכרט - מחזק את טענתי שלא הייתה ביננו שום התקשרות. 5. חברת 012 טוענת שהיא חיפשה אחריי וניסתה ליצור עימי קשר - היא שלחה מכתבים לכתובת שהייתה ברשותם (כתובת ישנה מתקופת ההתקשרות שלי עם אינטרנט זהב שנים אחורה), התקשרה לסלולרי שלי (שוב, מספר ישן שלא קיים כבר שנים) אבל דבר פשוט מאוד היא לא עשתה, לחייג למספר הטלפון דרכו הם טוענים שבוצעו השיחות. המספר הזה הוא שלי כבר שנים רבות והוא פעיל עד עצם היום הזה. מדוע לא התקשרו למספר הזה? האם הם ידעו שאתווכח איתם ולכן עדיף לשלוח לי מכתבי איום ממשרד עו"ד? ל-012 פתרונים. 6. עוד דבר פטתי, בחשבונית שקיבלתי מ - 012 הם עוד מעזים להתפאר שהם החברה הכי משתלמת בשיחות לחו"ל - אם זה לא היה עצוב הייתי צוחק.... - דרך אגב, החשבונית הגיעה אליי בסופו של דבר דרך משרד עורכי הדין. ושאלתי היא האם לדעתכם 012 צודקים ועליי לשלם החשבונית? חשוב לי לציין שאני אזרח מן השורה, לא הייתה לי כל כוונה פלילית או אחרת, ועצם זה שחברת 012 לא אתרה אותי זה בגללה ולא בגללי. אם הם היו מאתרים אותי בזמן זה לא היה מגיע לעורך דין, הייתי סוגר זאת מולם ישירות. אשמח לשמוע את חוות דעתכם, תודה, איציק ישראלי, גדרה.