אי עמידה בהסכמים
אני נכה 100% ומרותק לכיסא גלגלים. כל 5 שנים (לערך) אני מחליף את רכבי (מביטוח לאומי) ברכב חדש ומתקין לו את המנגנונים והאביזרים, בחברה המיועדת לכך. השנה, החברה ששמתי בידיה את רכבי, עשתה לי נזקים לרכב, עובדיה השתמשו לרעה ברכבי והועלמו אביזרים שהיו קיימים ברכב. באחד המקרים הודה אחד העובדים בחברה כי ביצע נסיעה ארוכה (ממרכז הארץ) עד הצפון על מנת לאסוף את בנו וחברו מהפנימייה. בתאריך ה 30/8/2008 נחתם חוזה ביני לבין הבעלים של החברה המציין את ההטבות/תוספות שאני מקבל בנוסף להתקנת האביזרים, אך לא צויינו שם דברים טרביליים, שמאז ומעולם היו חלק בילתי נפרד מהחבילה של "התקנת האביזרים" ואשר כולם מקבלים כמובן מאיליו. כגון, פירוק המעליות והמנגנונים בתום תקופת השימוש ברכב על מנת שיתאפשר למכור את הרכב. עקב האמור לעיל ובעיות נוספות אחרות שהיריעה קצרה מלהכילם, נוצר סכסוך ביני לבין הבעלים. כתוצאה מהסיכסוך הוא איים עליי כי יפגע בטיב השירות שאני אומר לקבל בתקופת אחזרת הרכב (כ 5,6 שנים), ובכלל זה שירות האחריות, תיקוני חוץ וחילוץ. עקב כך, החזקתי בתשלום האחרון שמגיע לו מביטוח לאומי וביקשתי אותו שיעביר לכתב את כל הדברים שאני אמור לקבל בכחלק מחבילת התקנת האביזרים ואשר היו "מובנים מאליהם" ובכלל זה ביקשתי גם להעביר לכתב כי לא יחייב אותי להתאמת הכיסא גלגלים החדש שאני אמור לרכוש , לרכב. משהו שהובטח לי בע"פ יותר מפעם אחת, אך לא עבר לכתב. יש לציין, שלמרות שאני חושב שמגיע לי פיצוי כספי, לא התניתי את העברת הכספים בקבלת פיצויים אלו, אלה אך ורק במה שציינתי מעלה. עובדת החברה, שגישרה ביננו בנושא זה, אמרה שאין בעיה כלל ושאקבל מכתב תוך פרק זמן קצר. בסופו של יום, לאחר ימים רבים של משא ומתן, תוך משיכת זמן מצידם. מסתבר להפתעתי שבעל החברה מסרב להעביר לכתב דברים טרביליים, כגון פירוק המעליות בסוף תקופת השימוש ברכב ללא תשלום. שירות שהוא כן סיפק לי ברכב הקודם ושהוא מספק לכל הנכים. ניתן לראות בוודאות, שהוא לא נוהג בתום לב ומנסה בכל דרך לחייב אותי בשירותים עתידים, כאשר אמורים להיות כחלק מהשירות. אציין שאם הוא לא מפרק את האביזרים, אין לי את האפשרות למכור את הרכב, כך שלמעשה באם אני מוצא קונה , אין לי ברירה לשלם לו כל שידרוש אל מנת לפרק את האביזרים. מעין כיוון אדקח לרקה. אציין, שהוא מחזיק בצק פיקדות על סכום גבוהה ב 19000 ש"ח מהסכום אותו אני חייב לו. זה סיפור בפני עצמו, כך שנעזוב אותו כרגע. שאלתי היא: היות ונקלעתי למצב בוא הוא מסרב לאשר לי את הנ"ל בכתב ומעדיף למשוך את העניין לבית המשפט במקום לפתור בצורה יפה, האם להמשיך להחזיק את הכסף ולהעביר את העניין לטיפולו של עו"ד? או שפשוט לשלם לו את "חלקו" ואז לגשת לעו"ד ולהגיש תביעה ולדרוש את הפיצויים המגיעים לי וגם את עלויות השירותים שהוא מסרב לספק לי ולקבלם בתשלום בחברות המתחרות? תודה לכם מראש, יוסי