משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצרכנותחיוב חשבוני האישי ע"י חברת אלבומים דיגיטליים
חזרה לפורום

חיוב חשבוני האישי ע"י חברת אלבומים דיגיטליים

עוד
עודד

הי , רכשתי שובר קופון של אלבומים דיגיטליים בסך 79 ש"ח ורשמתי את קוד הקופון בסוף ההזמנה. הקופון הוא על אלבום בגודל 32 עמודים וכל תוספת של עמודים מוסיפה למחיר מעבר למחיר הקופון. בפתיחת התכנה אני בחרתי גודל אלבום סטנדרטי אך לאחר שיחה עם נציג שרות לקוחות מתברר שגודל אלבום סטנטרטי הוא 40 עמודים , אני לא ידעתי על כך ועצבתי 32 עמודים מבלי לדעת שצריך למחוק את 8 הדפים הנותרים ושלחתי את ההזמנה לבית הדפוס . האלבופ הגיע לביתי כאשר 32 עמודים מעוצבים לפי דרישתי ועוד 8 עמודים ריקים בצבע לבן, בנוסף חייבו אותי על סך 31 ש"ח בגין תוספת העמודים . פניתי לחברה ואמרתי להם כי אין לי ידע נרחב על השימוש בתכנה ולא מצוין לא בשובר ולא בתכנה שאלבום סטנדרטי הוא 40 עמודים , העובדה שזה נבחר בתור ברירת מחדל ומתבקש מהלקוח לשנות זאת ואם לא הוא צריך לשלם בנוסף 32 ש"ח היא הטעיה בוטה ועוברת על חוק הגנת הצרכן אשר מוגן על כך בבית משפט . עצם העובדה שהחברה מוכרים שובר של אלבום בגודל 32 עמודים ובפועל כשנכנסים לתכנה לא ברור כלל כי הסטנדרט הוא 40 עמודים ואם הלקוחות לא בוחרים להוריד 8 עמודים אז יחייבו אותם - זוהי התחכמות לא ראויה לחברה שלחתי לחברה את אישור התשלום על הקופון והסברתי כי קראתי טוב מאוד את הקופון מספר פעמים ואין בו התייחסות לכך שהגודל הסטנדטרי הוא 40 עמודים ונדרש לשנות בתכנה מ-40 ל-32 אחרת הלקוח יחויב ב-32 ש"ח . בנוסף , מבחינה משפטית : לפי החוק להגנת הצרכן בספר החוקים של משרד המשפטים במדינת ישראל , עמוד 9, סעיף 2 . "מוכר אשר מכר,ייבא או החזיק נכס שיש בו הטעיה או השתמש בנכס כאמור למתן שירות בניגוד לסעיף 2(ב) ... רשאי הממונה להטיל עליו עיצום כספי של 45,000 ש"ח ואם הוא אינו תאגיד סכום של 25,000 ש"ח " . יש לציין כי בסוף האלבום צוין המחיר שעליי להוסיף אך הייתי בטוח שזה המחיר שכבר שלמתי בקופון וזהו מחיר להצגה בלבד. בחברה טוענים שזוהי אשמתי שלא יצרתי איתם קשר ולא בררתי על מה שאני משלם . הסברתי להם ששלחתי את ההזמנה ביום שבת ולא היה שרות לקוחות בזמן זה . האם יש כאן עילה לתביעה ושווה לעשות משהו ? תודה מראש , עודד .