החלפת מדיח
שלום, מבקשת הבהרה/הכוונה. באפריל 2014 (סמוך לפסח) קנינו מדיח חדש. ביקשנו לשמור עבורנו את המדיח עד יולי 2014, הזמן שבו שיפצנו את המטבח. ביולי (בסמוך להתקנה) הודיעו לנו שהדגם שהזמנו אזל מהמלאי והתפשרנו על מדיח מהתצוגה. בינואר 2015 המדיח התקלקל (כעבור חצי שנה). התקשרתי לשרות הלקוחות, הסברתי את הבעיה וכן את המבנה שלו- מדיח אינטגרלי מלא. הטכנאי הראשון שהגיע לא ידע לטפל בבעיה והתחיל להתקשר לאנשים (אולי טכנאים אחרים) ולהתייעץ עימם. בסופו של דבר אמר שצריך להחליף את הכרטיס במדיח (וזאת על סמך מה שמסרו לו בטלפון). הכרטיס הגיע כעבור שבועיים והטכנאי השני שהגיע אמר שצריך לפרק את המדיח (מכיוון שהוא אינטגרלי מלא) ולהחליף את הכרטיס במעבדה (מעצבן מאוד מכיוון שמלתחילה ידעו שהוא אינטגרלי מלא). כעבור מספר ימים התקשרו להודיע שבעוד שבוע יבואו לקחת אותו למעבדה (ואני כבר 3 שבועות ללא המדיח). אח"כ התקשרו ואמרו שיחליפו את הכרטיס בבית במידה ואדאג לפרק את המדיח (כלומר הטכנאי השני הטעה אותי כאשר אמר שצריך לקחת למעבדה) וכ"ו וכ"ו. בשורה התחתונה – אני מבקשת להחליף את המדיח בחדש ומוכנה להוסיף תשלום. הסיבה – הטכנאים שמגיעים לתקן אינם מיומנים, השירות איטי. כמו כן אני מפחדת שהמדיח יתקלקל פעם נוספת וכך הדבר יסחב עד שהאחריות תפוג ואז למעשה בזבזתי את כספי על מוצר שייתכן והיה פגום מלכתחילה. שאלה- האם יש חוק שעומד לרשותי כצרכנית במקרה שבו קניתי מוצר חדש, התפרשתי על מוצר מהתצוגה שהתקלקל אחרי חצי שנה ושירות התיקונים אינו אמין? שאלה נוספת – האם אני יכולה לדרוש תעודה כלשהיא המאשרת את מיומנותם המקצועית של הטכנאים?