ביטול אסקת רוכלות
שלום רב ב- 25.05 רכשה עבורי חמותי כמתנה מכשיר בר מים כמתנה בעלות 3.204 ש"ח למחרת היום הגיעו המתקינים לביתי ובנוסף הציעו לי לרכוש מערכת טהור מים בעלום של 65 ש"ח לחודש למשך חמש שנים הכוללת את המערכת + החלפת סננים לחמש שנים וניקוי האבנית + אחריות מלאה לחמש שנים. סך כל התוספת 3.900 ש"ח. לאחר ההתקנה הבנתי שאין לי צורך במערכת הטהור הנוספת הנקראת "אוסמוזה הפוכה" ואינני מעוניינת בה" כאשר ביקשתי לבטל (דבר שעשיתי מייד עם צאתם של המתקינים) נוהל דין ודברים ביני לבית בית העסק שהציע לי הנחה של 900 ש"ח. באתר החברה מכשיר האוסמוזה מופיע ב- 1.900 ש"ח כאשר שאלתי נאמר לי שזה ללא המסננים והאחריות למרות שבאתר כתוב שהמכשיר מגיע עם המסננים שלו. עוד נאמר לי ע"י בעל העסק שהוא לא "מתכוון" כדבריו לבטל את העסקה ובמידה וזה יעשה אני אשלם על המכשיר 1700 ש"ח כי עברו בו מים. בפועל לא השתמשנו במכשיר ומיד עם לכתם של המתקינים ניתקתי את הבר מהחשמל ואת מערכת האוסמוזה מזרם המים הביתי זאת כדי שלא יעשה בה כל שימוש. בזמן שמערכת האוסמוזה היתה מחוברת לזרם החשמל ועד הרגע שניתקתי אותה מהחשמל ומזרם המים בבית עברו במסננים ובמיכל שלה מים. על פי החוק מערכת האוסמוזה הפוכה נקראת עסקת רוכלות. ורכישת הבר טלפונית נחשב כעסקה רגילה. אני יודעת שדין עסקה רגילה קובע שאם עברו במערכת מים או שחובר לחשמל אין בית העסק מחוייב בביטול ונחשב הדבר כשימוש במכשיר. אך האם דין זה חל גם בעסקת רוכלות? נאמר לי שבגלל שזו עסקת רוכלות אני יכולה לבטל למרות שעברו במערכת מים ואינני מחוייבת בתשלום כפי שבית העסק דרש ממני? דבר זה נאמר לי ע"י המועצה לצרכנות וכאשר אמרתי זאת לבעל העסק הוא כדבריו אמר: "אני מכיר אותם הם יכולים להגיד מה שהם רוצים, אני יודע את החוק והם תמיד נגד בית העסק" האם אכן זה כך? ובמידה וכן האם אני יכולה לבטל את התשלום דרך כרטיס האשראי שעשיתי כי זו הדרך היחידה של בית העסק לקבל את הסכום שדרש בעד הביטול, דבר שמן הסתם יגרור תביעה שלו כנגדי. אשמח לדעת מהם זכויותי בכל הנ"ל. נותרו לי רק שישה ימים לבטל במידה ואעשה זאת ועל כן אודה על תשובתכם המהירה. בתודה מיכל