ביטול עסקה בעקבות הבטחות שווא של נציג מטעם החברה
שלום רב ! בתאריך 29/1/14 מכרה שלי התקשרה בחוזה עם חברה מסוימת, במסגרתו הותקנה מערכת של מסנני מים חיצוניים. עלות העסקה למעלה מ3,000 ש"ח והיא חולקה ל36 תשלומים- כל תשלום 109 ש"ח לחודש. בספטמבר 15' הגיע נציג החברה לביתה לצורך ניקוי או החלפה של המסננים במסגרת הביטוח שקיים על המוצרים. אותו נציג אמר לה במפורש שבגלל שהיא לקוחה ותיקה של החברה מגיעות לה הטבות שונות שאחת מהן היא התקנה של מיני בר בתוספת למסננים החיצוניים, ואם היא תעשה זאת החוזה הישן יבוטל והיא תחוייב בגין החוזה החדש בתוספת עלות של שקלים בודדים. אותו נציג הצליח לשכנע אותה להתקין את המיני בר ולהתחייב לחוזה "חדש" לדבריו. חשוב לי לציין שההבטחות שלו ניתנו בע"פ, ואין אזכור לכך בחוזה בכתב עצמו. כלומר, העסקה החדשה היא גם בעלות של למעלה מ3,000 ש"ח, חולקה ל36 תשלומים- כל תשלום 111 ש"ח. לשם חידוד תיאור המקרה- מכרתי מעוניינת לבטל את העסקה הראשונה שנחתמה מול החברה מתאריך 29/1/14, כשהתשלומים בגינה טרם נסתיימו (נותרו עוד 14 תשלומים), וזאת לאחר שהובטח לה בע"פ (ללא אזכור בכתב בגוף החוזה עצמו) ע"י נציג החברה כי תשלומי החוזה הישן יבוטלו כנגד החוזה החדש, בעוד מכרתי תישאר בביתה עם המסננים מהעסקה הישנה, ותקבל מיני בר בהתאם לחוזה החדש. חשוב לי לציין כי מדובר באישה מבוגרת, שאינה דוברת עברית באופן שוטף. האם מדובר על עסקת רוכלות ? האם מדובר בעסקה מתמשכת ? האם ניתן לבטל את החוזה מתאריך 29/1/14 לאור העובדות המתוארות לעיל ? אודה לכם מאוד על התייחסותכם. בברכה, צאלה