חנות מכולת. איסור כניסה. ״חוקים״ של החנות.
באיזה מקרים צוות של חנות פרטית יכול לאסור ללקוחות שלה להיכנס ל/לצאת מן החנות?(בשעות פעילות ולבן אדם מסוים).איזה כללים ועיצומים ללוקוחות היא יכולה לקבוע לפי החוק? היום קרתה לי סיטואציה מוזרת בחנות מכולת רגילה בבאר שבע: לאחר שנכניסתי לחנות - אמרו לי שאני צריך להשאיר את תיק הגב שלי ליד הכניסה.אמרתי ״אני לא רוצה, מה אני, חייב? אתם אפילו לא נושאים אחריות על החפצים שנשארים אצלכם(שזה אפילו כתוב ליד הכניסה)״ . קיבילתי תשובה ש״בסדר, פשוט איש אבטחה יהיה מוכרח לבדוק את התיק שלך לפני יציאתך״ (תשובה סבירה לפי דעתי). לאחר כל הקניות שלי ואחרי ששילמתי בקופה,צוות של החנות לא נתן לי לצאת בלי להראות להם את התיק שלי. ליד היציאה לא היו אנשי אבטחה ואני אמרתי ש״אראה את התיק רק לאיש אבטחה.״ דקה חיכיתי לאיש האבטחה ובינתיים צוות החנות לא נתן לי לצאת (האם זה חוקי בכלל?) .כאשר איש האבטה הגיע - הוא לקח את התיק שלי והתחיל לנבור בו (האם זה חוקי? חשבתי שהוא יכול רק להסתכל ולבקש אותי להראות לו משהו- לא יותר מזה) אחרי שהוא בדק את התיק, אמר לי ״אתה לא תיכנס לחנות הזה בפעם הבאה״ ושטויות אחרות. מה עליי לעשות בסיטואציות דומות? האם יש משמעות משפטית לכל ה״כללים״ של החנות לגבי כניסה עם חפצים אישיים שזה ״התחייבות של הלקוחות״ ומה בכלל אנשי אבטחה יכולים לעשות איתי בנוגע לבדיקת חפצים ואיסור כניסה/יציאה? וגם לגבי עצירה הנ״ל - האם מישהו יכול לעצור אותי חוץ ממשטרה? נדמה לי שזו היתה עבירה פלילית. תודה מראש לכל התשובות. גם אשמח אם תשלחו לי קישורים לחוקים המתאימים לסיטואציאה הנ״ל.