משפטי– זאפ
משפטיפורומיםצרכנותעסקת רוכלות עם אורנג'
חזרה לפורום

עסקת רוכלות עם אורנג'

תומ
תומר

להלן מקרה שקרה לי עם חברת אורנג': לפני מספר חודשים רכשתי חבילה ומכשיר עם התחייבות ל 36 חודשים מסוכן שטח של חברת אורנג' (עמדה בחברה גדולה). את העסקה ביצענו בבבית קפה לאחר שתיאמתי איתו בטלפון את המפגש - הוא לא נכח באותו היום בדוכן שלו . במהלך העסקה התלבטתי בין שני מכשירים והוא אמר שאני יכול לקחת אחד ואם אני לא מרוצה ממנו ניתן להחליפו עד 14 ימים מיום העסקה. באותו היום יצרתי איתו והודעתי לו על רצוני במכשיר האחר ותיאמנו פגישה. לפגישה הוא לא הופיע (סימס לי 5 דקות לפני שהוא לא יכול). לאחר עוד מקרה זהה של אי הופעה לפגישה הוא ציין שנגמר המכשיר המבוקש בחברת אורנג' ולא ניתן לבצע את ההחלפה והוא יצור איתי קשר ברגע שהמלאי יגיע וההחלפה תתבצע למרות שעברו להם ה14 ימים. בדיקה שלי בשרות הלקוחות של אורנג' וב 2 מרכזי שירות של אורנג' וב 3 עמדות מכירה העלתה שהמכשיר לא אזל באורנג' אלא רק במחסן של נציג המכירות. לאחר אותה שיחה הנציג כבר לא ענה לי לשיחות ולא חזר להודעות טקסט ולקוליות. פניתי לשרות הלקוחות והם יצרו איתו קשר לברר את המקרה. הוא טען כי החלפת המכשיר מאושרת ואני יכול לפנות למרכז שרות עם מלאי מתאים ע"מ להחליף את המכשיר (השיחה מתועדת בתיק הלקוח שלי). בפנייתי למרכז השרות ו ראו את האישור בתיק הלקוח שלי והתחילו בתהליך החלפת המכשיר. לפתע התהליך נעצר ונציגת השרות טענה שלא ניתן להמשיך את החלפה אלא רק סוכן השטח יכול. פניתי בכתב לאורנג' - ולאחר מספר החלפות מכתבים הם טוענים שהכל חוסר הבנה שלי ואני לא יכלתי להחליף את המכשיר מכיוון שאני התקשרתי לסוכן השטח ולא להיפך ובכך העסקה לא מוגדרת כעסקת רוכלות ולכן החוק לא תקף! לדעתי, לא יתכן שבגלל יזימת הטלפון שלי אני לא מוגן ע"פ החוק ולא יכול לבטל את העסקה. תלונה נוספת היא שנציג המכירות כלל לא ציין שישנם שני סוגים של מכשירים. כאלו שמגיעים בחבילת הבסיס וכאלו שמגיעים תמורת תשלום נוסף והציע לי רק את אלו שדורשים תשלום נוסף. - רק בדיעבד נודע לי על האופציה של המכשירים הבסיסים. אני משלם על מכשיר שאני לא משתמש בו (הוא לא יצא מהקופסה מיום הרכישה) ומשתמש במכשיר אחר שיש ברשותי. אשמח לכל עזרה, תומר