הטעיית צרכן נגד חברת יס בכבלים
שלום רב. אני לקוחה וותיקה של יס - חברת הלווין בכבלים(10 שנים לערך). לפני מס' חודשים עברנו להתגורר בבניין חדש בעיר אחרת, שם התברר לא ניתן להתקין את הכבלים של חברת יס אלא רק של הוט (כל הדיירים בבניין הינם לקוחות הוט בשל בעיה זאת) מאחר שישנם דמי יציאה מעזיבת החברה ,כמו גם שביעות רצון מהתכנים של חב' יס אל מול חב' הוט התעקשנו אני ובעלי להישאר ביס ולתת בידם את הטיפול בהתחברות בבניין החדש על אף הבעיה. בסופו של דבר (מעל לחודש ללא כבלים בדירה) יס הרימו ידיים בטענה שאכן לא ניתן לחבר את הבניין לצלחת לווינית (או לאיזשהי תשתית אחרת השייכת להם )ושהם לא מסוגלים לחבר אותנו. נאמר לנו גם שמעבר לכך (כמתבקש), שלא יגבו דמי יציאה (מאחר שמדובר בכשל בחברה ולא בגלל עזיבת הלקוח) יועבר לנו זיכוי עבור חיוב אותו החודש שלא היה חיבור לחב' יס בביתנו החדש . אך "הפלא ופלא" שלושה חודשים לאחר האמור, גילינו חיוב של 1700 ש"ח מחברת יס בחשבון הבנק שלנו,מיד התקשרתי לברר על שום מה ולמה, ובחברה , בחוצפה שלא משתמעת לשתי פנים נאמר לי כי החיוב הינו בגין דמי יציאה. דייהנו עקב מעבר לחברת הוט וזאת על אף שהתעקשנו להישאר ביס והם כחברה הודו שאין להם יכולת לחבר אותנו. כמובן שאין לי שום כוונה לוותר בנושא. השאלה שלי הא ניתן לתבוע את החברה על עוגמת נפש מעבר לתביעה על הטעיית צרכן ולאיזה סוג עו"ד עלי לפנות על מנת לעשות כן. תודה. חשוב לי להדגיש כי לפני המעבר פנינו לחברת יס ושטחנו בפניהם את הבעיה של אי יכולת להתחבר בבניין החדש בגלל בעיות טכניות (כפי שנאמר לנו ע"י הדיירים במקום) והם בתגובה אמרו לנו כי אם אכן לא יעלה בידיהם לחבר אותנו, לא תיהיה עילה לגבות את דמי היציאה מאחר והאשמה היא לא בנו - "הלקוח". בסופו של דבר חברת יס עושים מאיתנו בדיחה וזה לא משהו שניתן לעבור עליו אל סדר היום!