גנבת מכשיר סלולרי
שלום לפני מספר חודשים נגנב לי מכשיר סלולרי בחו"ל רק לאחר 3 ימים גיליתי את הגנבה באותו הרגע דאגתי שינתקו את הקו. נודע לי שחברת הסלולר יצרה עוד לפני כן קשר עם הורי משום הסכום הגבוה של השיחות (סכום של חמש ספרות!). הלכתי להמשטרה להתלונן על הגנבה וברשותי מסמך חוקי, עוד בטרם חזרתי לארץ נודע לי שהסכום עלה ואף הכפיל את עצמו, וכשחזרתי לארץ הסכום כבר היה מגוכח... חברת הסלולר דרשה ממני לשלם 30 אחוז מן הגנבה- חצי מהכסף שיש לי בבנק כרגע (אני סטודנטית צעירה שמשלמת בעצמה את הלימודים ונעזרת במלגות) בכל מקרה, שלחתי להם מכתב עם בקשה להקל עלי... לאחר כחודש פנה אלי נציג בטלפון על מנת להודיע שהם מסרבים להפחית את הסכום, בטענה שפעלתי בחוסר אחריות כשלא שמתי לב במשך 3 ימים מרגע גניבת הסלולר. בכיתי בטלופן ולאחר 20 דקות התקשר שוב להודיע שהם בכל זאת יפחיתו ואצטרך לשלם רק שמינית מהמחיר...וזאת לאחר שנאמר לי בשיחה הראשונה שהסיפור הגיע למקומות הכי גבוהים בחברה... החברה הודיעה לי עוד בטרם התשובה כי עלי לבטל את הוראת הקבע על מנת שלא אחוייב.. מאז יש לי מכשיר חדש אך לא פתחתי את הוראת הקבע שכן הסכום עדיין גבוה. ברשותי פירוט השיחות והחוזה, השאלה היא קודם כל אם אני אמרוה לשלם את הכסף שנגנב? אם יש לי אפשרות לתבוע וסיכוי לזכות? אם אולי כדאי לי לשלם את הסכום עכשיו ו"לטפל" בתביעה אחר כך? ואם אשלם עכשיו האם זה יכול להשפיע לרעה על הסיכויים שלי אחר כך כשיהיה לי זמן לטפל בבעיה? ובנוסף לכך האם הם יוכלו להעלות בחזרה את הסכום לסכום המקורי אם אאיים בתביעה? מאוד אשמח לקבל מענה משום שמדובר פה בסכום לא נורמלי של כסף עבורי... תודה מראש