משפטי– זאפ
חזרה לפורום

שרות קריסטל

שלמ
שלמה

הזמנתי בשרות קריסטל טכנאי לתיקון תקלה במקרר בביתי. המקרר אינו באחריות ולא מבוטח. למוקדן שענה לי הסברתי בדיוק את סוג התקלה ושללתי חלקים שיכולים לגרום לתקלה. שאלתי את המוקדן האם התיקון יסתיים בבקור הטכנאי ונאמר כי הטכנאי יתקן את התקלה בבקור אחד. תאמתי את הביקור בצורה שלא תפגע בעבודתי ונקבע כי הטכנאי יגיע בין השעות 8-12. כמובן שהטכנאי לא הגיע כפי שסוכם אלא באיחור וזאת לאחר פניות חוזרות ונשנות למוקד. הטכנאי איתר את התקלה וקבע כי צריך להחליף גוף חימום . ואמר לי שאין ברשותו גוף חימום וצריך להזמין גוף חימום שעלותו 400 ש"ח. הטכנאי עזב את ביתי מבלי לסיים את העבודה. ולאחר שנתק את גוף החימום. בברור שעשיתי עם מחסן החברה נאמר לי כי עלות גוף החימום 300 ש"ח כולל מע"מ. בחנות אליה פניתי הוצגו בפני 2 סוגים של גופי חימום. 1 מקורי שעלותו 295 ש"ח כולל מע"מ. 2 חלופי שעלותו 130 ש"ח כולל מע"מ. בחנות שהייתי נאמר לי כי במחסן החברה לא אקבל את גוף החימום המקורי אלא את החלופי אשר אינו מבודד היטב ואין בו חיבורים שיש לגוף החימום המקורי. פניתי למחסן החברה ונוכחתי כי הציגו לי את גוף החימום החלופי ודרשו 300 ש"ח כולל מע"מ. רכשתי את גוף החימום המקורי ופניתי לשרות קריסטל על מנת שישלחו את הטכנאי לסיים את העבודה. תשובת המוקדנית הייתה שהטכנאי לא יבוא להתקין חלק שלא נרכש אצלהם ועלי לשלם את ביקור הטכנאי. הסברתי למוקדנית שבמחסן שלהם אין את גוף החימום המקורי וכשיבוא הטכנאי לסיים את העבודה אשלם עבור התיקון. מאחר ובחברה סרבו לשלוח את הטכנאי התקנתי את גוף החימום ועד היום המקרר עובד ללא תקלות. ברצוני לציין כי יש לי רשיון לעבודות חשמל. שאלתי:1. האם יכולה החברה לדרוש שאקנה אצלה את גוף החימום למרות שבמחסן שלהם אין גוף חימום מקורי? 2.האם עלי לשלם את מלוא עלות בקור הטכנאי? למרות שהטכנאי לא הגיע בזמן שנקבע, למרות שהיה לי ברור שלא יותקן גוף חימום מקורי כיוון שהטכנאי חתך את חוטי גוף החימום והסביר לי שגוף החימום שירכיב יבודד בסרט בידוד בעוד שלמקורי יש חיבור מהיר כפי שמותקן במקרר. 3. אילו צעדים יכולה לנקוט החברה לנוכח הסברי זה?