שחר

פיטורין לפני קבלת משכנתא

קיבלנו אישור למשכנתא אבל עדיין לא הראינו תלושי משכורת אנחנו אמורים להגיש אותם בשבוע הבא אבל אתמול הודיעו לאשתי שהיא מפוטרת. מה יעלה בגורל המשכנתא? האם יסרבו לנו בבת אחת?

עו"ד שולמית שנקלר

שחר שלום, נטילת הלוואה לדיור הינה החלטה חשובה. חשוב לוודא יכולת החזר של ההלוואה טרם נטילתה. לא צרפת פרטים היכולים לשפוך אור על השאלה האם פיטוריה של רעייתך פוגעים משמעותית בהכנסה המשפחתית הכוללת, או האם רעייתך יכולה למצוא בהקדם עבודה חליפית בשכר דומה. כל אלו נתונים שעליכם לקחת בחשבון טרם נטילת ההלוואה. רק לאחר שאתם תגיעו למסקנה שיהיה ביכולתכם לעמוד בהחזרי ההלוואה השוטפים - אז תוכלו לשכנע את הבנק בכך. צריך לזכור, נטילת הלוואת משכנתא הינה ארוע משמעותי בחיי זוג צעיר, צריך לשקול היטב האם תהיה לכם יכולת החזר לאורך כל חיי ההלוואה, אחרת תקלעו לקשיים בהחזרי ההלוואה והבנק עלול לפעול למכירת דירת המגורים. סיכומו של דבר, השיקול העיקרי אינו האם הבנק יעמיד לכם הלוואה - חשוב יותר לשקול האם יש לכם יכולת החזר.

שלום, מה השאלה המשפטית שלך?
close the form שליחה
חזרה לפורום מסורבי משכנתא