מלי

פרידה בהריון בין בני זוג לשעבר עם פערים גדולים בניהם וחוסר הסכמה

שלום אני בהריון בשבוע 18 לאחר IVF שעשיתי עם בן זוגי לשעבר. שנינו רווקים בני 42 ללא ילדים ועבור שנינו זה הילד הראשון. קיימים בנינו פערים מנטלים(פרימטיבי ואישה עצמאית משוחררת) תרבותיים (שמרן שומר שבת וליברלית חילונית ) ופערים ברמה האישית ובתפיסות העולם. בשל כך ובשל מאפיינים כמו אלימות מילולית, שתלטנות ניסיונות לכפיה ואי הסכמות הזוגיות אף פעם לא הייתה טובה. עזבתי מספר פעמים כאשר הוא הצליח לשכנע אותי לחזור. רציתי לעשות ילד מבנק הזרע והוא שכנע אותי לעשות איתו. בערב שלפני החזרת העוברים שוב הוא האשים אותי בסיפור בגידה דמיוני שנבנה לו בראש, הוא התעלל בי מילולית בערב ובבוקר כשעלינו להחזיר את העוברים. לא חזרתי איתו הביתה אחרי החזרת העוברים ולאחר שבועיים התבשרתי שאני בהריון. כשהודעתי לו, הוא שמח אבל יצא מכליו כשהבין שמבחינתי זה לא אומר שאני חוזרת אליו. מאז היו הרבה ניסיונות לשלום שהסתיימו במריבות קשות ואי הסכמות שטלטלו אותי פיזית ונפשית. הרבה מהלחץ שלו זה כמה כסף הוא יצטרך לשלם. אציין שעד היום את כל טיפולי הפוריות והבדיקות מימנתי לבד כי לו אין כסף. בין היתר הוא מצהיר כי לא יחתום איתי על שום הסכם הורות ואני אמרתי שלא ארשום אותו כאב והוא יצטרך לתבוע אבהות ואז נעשה הסכם הורות. כיום אני מנסה לשמור מרחק בכדי לדאוג לשקט עבור התפתחות העובר. יחד עם זאת אני דואגת מאד מכמה דברים: 1. הוא מאיים במשמורת משותפת אם אבקש הסכם ולא אשתף איתו פעולה. מה התנאים בהם האב מקבל משמורת משותפת? האם אפשרי שהוא יקבל משמורת משותפת במצב כזה וכאשר אני לא מסכימה? 2. מה החובות והזכויות שלנו בהריון ולאחריו? 3. איך מסדירים הסדרי ראייה ומזונות בלי הסכם? תודה רבה על העזרה!

עו"ד שגיב כרמית איילה

ממליצה לך לפנות לייעוץ אישי מפורט. באופן כללי האב יכול לדרוש משמורת משותפת. יש לבחון את פרטי המקרה שלך לעומק, ובכל מקרה יש לערוך הסכם ולתת לו תוקף פסק דין בבית המשפט