מיכאל

פטור ממס שבח במכירת דירה יחד עם שותף

שלום. אני יחד עם השותף שלי קנינו חצי-חצי לפני שנה וחצי דירה. כרגע אנחנו מעוניינים למכור אותה. אצלי זאת הדירה היחידה ולכן אני זכאי לפטור ממס שבח, אצלו - לא. איך ייחשב המס? פשוט על 50% מהשבח הריאל? ומי אמור לשלם אותו? השותף טוען ששנינו - הרי בהסכם שותפות מדובר על חלוקה שווה של רווחים והפסדים. אני טוען שרק הוא, כי המס הוא אישי וגם אמור להיות משולם כבר אחרי חישוב סך הרווחים והפסדים שעליהם מדובר בהסכם שותפות. צריך להודות שבהסכם השותפות אין התייחסות לנושא המיסים. תודה רבה מראש על התשובה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מס שבח הוא אכן מס אישי, ובהיעדר סיכום אחר, כל אחד משלם את המס החל עליו. יש לבחון היטב את אותו סיכום אחר (הסכם שיתוף) שהיה בין הצדדים שמדבר על חלוקה משותפת של רווחים והפסדים, בפרשנות המשפטית הראויה. ברור הוא שפטור ממס שבח שווה הרבה כסף, וכדאי שצד אחד יחליט בהסכם לחלוק בו עם הצד השני, ההגיון אומר שצריך להיות איזון ובדר"כ זה בתמורה למשהו אחר - נניח ניהול וטיפול של הצד השני או התקזזות בהוצאות וכו'. להמשך ייעוץ ניתן לפנות באופן אישי.