ניב לזר

תשלום סופי לקבלן לאחר פיגור מועד מסירה

כל החוזים מוצמדים למדד תשומות הבניה, השאלה האם ההצמדה היא לתאריך הקבוע בהסכם למסירת החזקה (שעיכוב המסירה כמובן הוא מצד המוכר ולא הקונה) או הצמדה ליום מסירת החזקה בפועל? חשוב להדגיש שישנו איחור של 7 חודשים. זאת כמובן מעבר לזכויות הרוכש לפיצוי לפי סעיף 5א לחוק המכר, ללא צורך בהוכחת גרימת נזק.... הרי שב 7 חודשים המדד עלה והנזק שנגרם הוא כמובן הפרש התשלום. תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

בגדול ההצמדה בדר"כ ממשיכה לפעול, שכן הכסף האחרון נמצא אצל הרוכש ולא אצל המוכר. הרי הרוכש יכול להפקיד אותו בבנק עם הצמדה זהה ולא ייגרם לו שום נזק. בלי לראות את ההסכם לא ניתן לקבוע ספציפית.