יוני

טיח עבה בקירות מטבח בניגוד לתקן

היי. הקבלן בנה את קירות המטבח עם טיח עבה (6 סמ) שזה הרבה מעל המותר. אני מסרב לחתום על הורדת המטבח ליצור עד שלא יתקן ואז יבוא מודד מחברת המטבחים. מה קורה במידה והקבלן לא אומר אמת, ז"א אומר שתיקן את הטיח אבל לא תיקן כי המודד לא מתייחס לעובי טיח. איך אפשר להכריח אותו להכניס אותי לדירה (בנין בבניה) לבדוק שתיקן. ומה ההשלכות כלפיו אם שולח מייל שהוא לא אמת. תודה מראש

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מבלי לראות את הסכם המכר שנחתם בין הקונה לקבלן לא ניתן לבחון את הסוגיה. על פי רוב קבלן רשאי למסור דירה אם היא ראויה לשימוש סביר מבלי לגרוע מהעובדה שהוא חייב לתקן את הליקויים שלא מפריעים לשימוש הסביר בהמשך.

יוני

אבל הבעיה שאם המטבח יותקן אז לא יהיה אפשרי לתקן את הבעיה, כי לא יפרקו את המטבח והקרמיקה כדי לתקן את עובי הטיח בקיר (ככל הנראה מצריך בניה של הטיח מחדש)