אורה

רכישת דירה ע"י הורי, הילדים משתתפים בעלות הדירה.

שלום למנהל הפורום, הורים של בעלי מוכרים דירה באשדוד וחתמו חוזה רכישת דירה בנתניה מבקבלן. יש פער (חוסר) בכסף של כ 250,000 שח. את ה 250,000 הולכים לשלם הילדים של הקונים, כלומר בעלי ואני. הדירה היא חדשה מקבלן,ייקח כמה שנים עד שדירה תרשם בטאבו מנהל מקרקעי ישראל. אני הכלה שלהם והכסף שאנו נותנים לדירה משותף שלי ושל בן זוגי. יש להורים גם בת. היא לא יכולה לעזור בכסף. איך אני יכולה להגן על הכסף שאני משקיע בדירה זו בצורה הכי בטוחה ? ממקרה שנניח ויום אחד הורים של בעלי ירצו ללכת לבית אבות ויגידו להם למשכן את הדירה. או למקרה אם אני (חס וחלילה) מתגרשת יום אחד? או כל מקרה אחר. איך אני דואגת שסכום כסף כ15% מעלות הדירה שנתנו לרכישת הדירה ימנע מהם למכור את הדירה ללא ידיעה שלנו או ללא הסכמה שלנו ? איזה סוג הסכם יש לעשות עם אחות של בעלי על מנת להבטיח את העניין ש 15% מהדירה שייך לאח, ורק 85 % מהגירה הינו הירושה של ההורים. מה המלצתך למקרים כאלה? תודה רבה!

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

ישנן מספר דרכים להבטחת הענקת הסכום כאמור כגון: הסכם מתנה עם תנאים או הסכם הלוואה וכן הסכם ממון עם בן הזוג. מומלץ גם לרשום בטוחות על הנכס עוד לפני שהוא נרשם בטאבו והדבר אפשרי. בכל מקרה מומלץ לטפל באמצעות עו"ד כמובן.