ליה ל

משכנתא לדירה ישנה מחברה משכנת

ביהוד קיימות דירות רבות ישנות, שמשרד עו'ד ממש מתנהג כמו המאפיה מייצג את החברות המשכנות ומרוויח הון כבר שנים. כרגע יש דירה 3 חדרים קומה 2 , בניין מ 1992 שאני רוצה לקנות להשקעה (ללא משכנתא), עם כל האישורים כולל אישור שאין חובות על הנכס. האם כדאי לרכוש? מה יהיה ביום שארצה למכור אותה, האם אפשר לקבל משכנתא בתנאים רגילים. איך זה אין חוק עם הגבלת זמן לחברה משכנת?

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

ליה שלום, קשה לדעת ללא בדיקה ספציפית של העסקה מה הסיבה מדוע בניין משנת 1992 מנוהל על ידי חברה משכנת. יחד עם זאת, עצם העובדה שרישום המקרקעין מתנהל על ידי חברה משכנת ולא בטאבו או ברשות מקרקעי ישראל, לא אומר בהכרח שלא כדאי לרכוש. את צריכה ייעוץ ספיצפי בעניין זה. מוזמנת לפנות אלי.