רעיה ד

מה נחשב רכוש קבע בדירה יד 2

שלום, רכשנו דירה יד שניה ובחוזה המכר כתוב שנקבל הדירה As is. בדירה יש מספר מזגנים עיליים אשר נאמר לנו בעל פה ע"י בעלי הדירה שישארו בדירה אך זה לא צויין באופן מפורש בחוזה- טעות שלנו. עכשיו, כמה שבועות לפני קבלת הדירה, המוכרים רוצים להשתמש במזגנים כאמצעי מיקוח בעסקה אחרת בטענה שיסירו אותם אם לא יירד המחיר. שאלתי, האם מזגן עילי נחשב רכוש קבע? האם במידה והמוכרים מוציאים את המזגנים עליהם לאטום את החורים החיצוניים שנוצרו עקב הוצאת המזגנים? תודה

item.Author מנהל הפורום עו"ד עמית דביר

מדובר בשאלה פרשנית האם המזגנים נחשבים חלק מהמקרקעין כחיבור של קבע על פי הגדרת החוק. מקובל וסביר להניח שמוכר דירה לא יפרק מזגנים, אולם המוכר יכול לטעון שכל עוד מדובר במחובר שניתן לפירוק ללא נזק ובאופן קל יחסית אז לא מדובר בחיבור של קבע. לגבי החורים, אני סבור שכן צריך לאטום אותם.