אתי

ביטול בלעדיות לפניי הזמן

שלום רב חתמתי בלעדיות אצל מתווך ל6 חודשים עברו מאז 3 חודשים האם יש באפשרותי לבטל עסקה? האם אצטרך לשלם קנס מה הנוהל במקרה כזה? תודה מראש

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב עניתי לך אתמול על השאלה. בכל מקרה אם לא ראית, אם התחייבת לבלעדיות למשך אותה חצי שנה (מחייב חתימה על 2 טפסים נפרדים) אזי את לא יכולה לבטל את ההתחייבות, וגם אם את מצאת את הקונה עדיין הנך חייבת דמי תיווך. הרעיון מאחורי זה הוא שככל הנראה פעולות המתווך הן שגרמו לפרסום הדירה גם אם הקונה פנה אליך ישירות ולא למתווך. התשלום הוא דמי תיווך מלאים ולא קנס יציאה. עצתי לדבר עם המתווך במקרה כזה ולנסות להגיע לפשרה בין הצדדים. בהצלחה,