מיכאל

נושא לגבי תשלום שרות התיווך

שלום שגיא ראיתי פרסום מודבק בוטרינה של מקום התיווך על שכירות של דירה על סך 2100 שקל ונכנסתי לבדוק לגבי הדירה.המתווך שהיה במקום הסביר לי על הדירה והלכנו לראות אותה. לאחר שראיתי את הדירה אמרתי שאני מעוניין בה.המתווך החתים אותי על הסכם התיווך וביקש בנוסף צ'ק ביטחון על סך חודש שכירות פלוס ועד בית. על הצ'ק לא נרשם שזה צ'ק בטחון! למחרת מתקשר אלי המתווך אומר לי שדיבר עם בעלת הבית ושהכל בסדר חוץ מדבר אחד, בעלת הדירה רוצה את דמי שכירות בעוד 100₪. השאלה שלי מה עושים במקרה כזה והאם זה חוקי למרות שעדיין לא חתמתי על החוזה עם בעלת הדירה אבל כן יש הסכם עם המתווך. כמו כן הוא אמר לי שתשלום התיווך זה חודש שכירות +מע"מ! האם זה בסדר? קבענו לחתום על החוזה מחר אך אני לא כל כך יודע אך להתנהל ואני מרגיש שעושים עלי קומבינה. אשמח לייעוץ. תודה.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב כל הסכמה בין הצדדים היא בסדר, ואפשר לנהל מו"מ גם על המחיר. לא מתאים לך? אל תיקח את המקום. השליטה אצלך והיכולת מיקוח אפשרית בהחלט - תלויה בצדדים בלבד. חודש שכירות + מע"מ הינה עמלה נפוצה למתווך בעסקאות שכירות. בהצלחה,