נעמה לוי

דמי תיווך והגורם היעיל

לאחרונה ביצענו עסקת שכירת משרד. מתווך הפנה אותנו לפני חודשיים למי ששכר את הנכס בכפוף להודעת וואצאפ שלנו שאנחנו מאשרים תשלום דמי תיווך על הנכס - על פי חוק בלבד. .. לאחר שיחה ופגישה קצרה עם שוכר הנכס הבנו כי מחיר השכירות יקר עבורנו, נדרשים בו שיפוצים שצריכים להיות על חשבוננו והם מעוניינים שניכנס מוקדם מדי. המתווך לא ניסה בשום צורה לקדם עסקה זו וגם לא היה נוכח מעולם בנכס ולא פגש את שוכר הנכס או את בעל הנכס. במקביל, אותו מתווך הראה לנו נכס אחר ובעסקה זו דווקא כן היה מעורב, אך היא לא מומשה בכלל פערים במחיר. כעבור כחודש פנה אלינו בעל הנכס מהנכס הראשון (שקיבל את הטלפון מהשוכר) וניהלנו עמו משא ומתן ממושך ללא התערבות של המתווך, זאת לא למרות שיידענו את המתווך באותם מגעים. למעשה, המתווך כלל לא שוחח עם בעל הנכס וגם במקרה זה הוא לא ניסה לקדם את העסקה. יש לציין כי בסופו של דבר הצלחנו לסגור את העסקה עם פער משמעותי הנמוך מההצעה הראשונה שהוצעה לנו. המתווך כלל לא היה מעורב בעסקה והוא אינו יודע על כמה היא נסגרה. לצורכי פשרה, הצענו למתווך 3000 ש"ח אך הוא דורש חודש שכירות מלא. נשמח לקבל ייעוץ בנושא

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם חתמתם למתווך על הזמנת שירותי תיווך בכתב ולא רק בהודעת ווטסאפ, הרי שאתם מחוייבים לשלם תיווך. הרי המתווך הוא זה שהפגיש בין הצדדים מהתחלה. מאחר והעסקה השתנתה וניהלתם את רובה לבדכם - אתם יכולים לבקש הנחה - אבל המתווך לא מחוייב לכך. בהצלחה,

נעמה לוי

לא חתמנו על שום הסכם תיווך וכל מה שיש לו זו הודעת וואצאפ בה כתבנו שאנחנו מאשרים תשלום דמי תיווך - על פי החוק בלבד. יתרה מזאת, כל אותה תקופה של משא ומתן, המתווך לא היה מעורב ולא דרש שנחתום על הזמת שירותי התיווך על הנכס. למרות זאת, רצינו לשלם לו על הקישור הראשוני (כמחצית מעלות התיווך) - אך הוא מסרב בתוקף ודורש דמי תיווך מלאים (מיותר לציין שהוא כלל לא יודע את פרטי החוזה)