גלית

חתימה על חוזה שכירות דירה שלא מול הבעלים

אני נמצאת כרגע לפני חתימה על חוזה שכירות. התברר לי כי מי שהציג לי את הדירה הוא איננו הבעלים של הדירה. לדבריו הדירה בפועל של הדוד שעבר לבית אבות וכי הוא מצוי בתהליך העברת בעלות מהדוד אליו (לדוד אין ילדים או קרובי משפחה האחרים). ביקשתי שיציג לי את האישורים הרלוונטים באשר להעברה אך לדבריו התהליך לוקח זמן והוא לא מעוניין להפסיד זמן שכירות בשל כך, משמע הוא ישכיר את הדירה למישהו אחר. אני כן מעוניינת לחתום על הדירה ורציתי לשאול מה המקרה הכי גרוע שיכול לקרות אם אחתום על החוזה מבלי לראות את האישורים? כמו כן, אם מתישהו מפנים אותי מהדירה אני יכולה מבחינה חוקית לבטל את הצ'קים העתידיים שנמצאים אצלו?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן כדאי לוודא את מצב הרישום המשפטי, גם אם זה עתידי. אפשר כאמור לבקש ניירת משפטית, כמו צוואה לדוגמא ולראות מה רשום בה. אם הדברים מורכבים אפשר להסתפק במכתב מעו"ד המטפל שיאשר כי התיק נמצא בהליכים כאלה ואחרים ובסופם צפוי הדוד להירשם כבעלי הדירה. לגבי השיקים - הייתי גם כן ממליץ להיעזר בשירותיו של עו"ד שיחזיק השיקים בנאמנות - ובכל מקרה של פינוי מהדירה וכד' - הוא יחזיר את השיקים ישירות אליך. בהצלחה רבה,