רויטל

עמלת תיווך כאשר סכום העסקה נמוך מהסכום הראשוני שבעלי הדירה רצו.

בטופס הזמנת שירותי תיווך, רשום שבעלת הדירה מעוניינת לקבל סכום מסוים נניח מיליון וחצי לאחר הורדת סכום התיווך. בפועל, בעלת הבית הסכימה להצעה נמוכה יותר. נניח מיליון ארבע מאות. והצדדים חתמו על הסכם מכירה אצל עו"ד. לאחר החתימה, הלקוחה טוענת שאינה חייבת לשלם עמלת תיווך משום שהיא רצתה לקבל יותר וטענה שההערה שמצוינת בתחילת השאלה, מבטלת את דמי התיווך.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אכן המחיר הוא אינדיקציה אחת למתן שירותי התיווך. אולם אם הלקוח חתום על הסכם הזמנת שירותי תיווך, הוא מחוייב לשלם את מה שהוסכם עליו. בד"כ זה אחוז שנגזר ממחיר המכירה. על כן אחרי חתימת חוזה מחייב קמה הזכות לגבות את דמי התיווך כנגד המוסכם בכתב בין הצדדים. בהצלחה רבה,

רויטל

תודה רבה