צביקה

בלעדיות למתווך על סמך הבטחה

מתווך הבטיח לי שהוא יכול למכור את הדירה שלי במחיר מסוים , לא רק שלא הצליח , לאחרונה ניסה לשכנע אותי למכור בהרבה פחות , אמרתי לו בשביל זה לא הייתי צריך אותך . אמרתי לו אתה קיבלת בלעדיות בכפוף להבטחה שלך , לא הצלחת , נבטל את הבלעדיות וכל אחד ילך לדרכו. למרות זאת עושה לי רושם שהוא לא מוכן לוותר ועצם התעקשותו גורם לי נזק כספי . האם אני יכול לפנות לבית משפט בבקשה דחופה ולבקש צו עשה ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אחד התנאים בבלעדיות מבחינת המתווך הוא שאחרי 1/3 מהתקופה הוא בצע 2 פעולות שיווקיות. אחרת אפשר לבקש להשתחרר מהבלעדיות. בלי להגיע להסכמה עם המתווך הסיכויים אינם גבוהים לקבל את המבוקש בבית המשפט, מה עוד שייתכן שעד שיהיה דיון מעמיק תחלוף תקופת הבלעדיות ממילא. על כן מומלץ להגיע להסכמה - שאם אתה מביא קונה לדוגמא- ישולם למתווך עמלה מופחתת. בהצלחה רבה,