טליה

תשלום תיווך לרכישת דירה

מתווך הציג לי דירה לרכישה. הגשתי הצעה. לא קיבלתי טלפון או תשובה מהמתווך, הרגשתי לא עבודה רצינית מהמתווך. התקשרתי אחרי שבוע נאמר לי שההצעה שלי נמוכה, הוספתי להצעה. ושוב לא קיבלתי טלפון או תשובה. במקביל שאני מחפשת דירה, אני רואה את אותה דירה מוצגת ממתווך אחר. היתקשתי למתווך החדש. הוא לא ממש רצה לייצג אותי כי אני חתומה אצל מתווך אחר. פניתי למתווך שלי, ושאלתי מה עושים אני רוצה להגיש הצעה. נאמר לי שחבל שאני לא הגשתי כשהוא היה המתווך כי עכשיו זה בעיה. שאלתי עם אני יכולה לבוא בדברים עם התווך החדש של הדירה. נאמר לי מחוייבת למתווך הראשון בתשלום הדמי תיווך לעולמים גם עם הוא לא עושה עבודה. שאלה, אני מחוייבת לעולמים למתווך שחתמתי לו ? אין תוקף לחתימה שלי ?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב ברור שההתקשרות היא לא לתמיד. אולם מצד שני אם חתמת למתווך על הזמנת שירותי תיווך אזי את הגעת לדירה דרכו ומחויבת לו בתשלום דמי התיווך לגבי אותה הדירה לכל הפחות במכירה הנוכחית שלה - להבדיל מעוד כמה שנים לדוג'. נסי לסכם עם המתווך על עמלה מופחתת או שיגיש הצעות בשמך לכל הפחות. בהצלחה רבה,