דוד

חובת תשלום תיווך טרם בלעדיות

בחודש ינואר פנה אליי לקוח בנוגע לדירה שפירסמתי ביד 2 באופן פרטי , לא הראיתי לו את הדירה בחודש פברואר חתמתי על בלעדיות עם מתווך כאשר אמר שלקוחות שפנו טרם הבלעדיות לא ייחשבו בבלעדיות. כיום פנתה אליי שוב הלקוחה ורוצה לראות את הבית. האם אני מחוייב לתיווך או שאני פטור להפנותה למתווך שכן היא פנתה אליי לפני שחתמתי עם המתווך

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב השאלה היא, איזו הוכחה יש לך שהלקוח יצר קשר לפני הבלעדיות? בד"כ בלעדיות כוללת גם אנשים שמגיעים דרך הפרסום שלך ואפילו שכן שקונה את הדירה. על כן נראה לי כי תחוב בדמי תיווך למתווך, בכפוף לאמור בהסכם ביניכם. בהצלחה רבה,