עדי

תשלום עמלת תיווך מצד המוכר

מתווך פנה אלי כמוכרת ובקש להראות את הבית לקונים פוטנציאליים. למתווך הובהר טלפונית כי הבית אינו נמכר בתיווך ואיני מעוניינת בשרותיו. המתווך פנה טלפונית לפרוד שלי והופיע לאחר כשבוע יחד איתו להצגות הנכס. יש לציין ששום פרט בעסקה הטלפונית שביצעו המתווך והפרוד לא הובא לידיעתי ולא נחתם שום חוזה בינינו. לאחר מכירת הבית פנה אלי המתווך ובקש שאשלם לו מחצית מעמלת המכירה (10,000 שח). לא המתווך ולא הפרוד הציגו חוזה התקשרות חתום ביניהם. האם אני מחוייבת בתשלום? אשמח לעצתכם.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אותך מחייב רק מסמך חתום על ידך. אמנם ייתכן והפרוד התחייב גם בשמך אולם אם הודעת למתווך על אי הסכמתך הדבר מספק ואינך מחויבת בתשלום דמי התיווך.