אילן

התנהלות בעייתית של מתווכת

לחצה מאד לחתום על זכרון דברים, אמרה שזה לטובתי שהמוכר לא ימכור למישהו אחר. לקח לה המון זמן לשלוח לי צילום של המסמך עליו חתמנו כשבאנו לראות את הנכס (שם היה כתוב שנשלם לה גם מחתימת זכרון דברים). ניסתה ׳להזהיר׳ אותי שהעו״ד שלי עלולה להתנגד לחתימת זכרון דברים. ניסתה ׳לתווך׳ גם בין עורכי הדין ללא הסכמתי. בכלל אני מקבל הרגשה שהיא עבדה בשביל המוכר. אני אפילו לא יודע אם ביקשה ממנו תשלום. יכול להיות שאני מממן את מה שהיא עשתה בשבילו? אולי היא קרובת משפחתו? עכשיו חתמתי חוזה ומיד בסיום הפגישה היא דרשה את הכסף (ייאמר לזכותה שביקשה את הסכום ללא מע״מ כפי שהבטיחה). כל השיחות מוקלטות. האם יש לי פתח חוקי להפחית לה תשלום? (איני מעוניין לא לשלם בכלל. בכל זאת היא עבדה). בינתיים היא יושבת לי על העורף לשלם לה ואין לי אפילו איך לדחות אותה בכמה ימים של שקט. תודה

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב למתווך אסור להיות מעורב בהכנת מסמכים משפטיים. האם המתווכת הורידה זיכרון דברים "שבמקרה" צץ מולה באינטרנט? או שממש שלפה אותו מהמגירה? במקרה כזה היא לא תהיה זכאית לתשלום כלשהו. בכל מקרה אחר שרק המליצה - אין זכאות להפחתת תשלום אלא בהסכמה בין הצדדים, וכפוף לכך שחתמת לה דמי תיווך - הסכם בכתב במפורש. בהצלחה רבה,