כרמית

האם יש קשר משפחתי בין 2 אנשים

אני מתווכת דירות והראתי ללקוח בשם שמעון כהן דירה שאני מתווכת שלה. לאחר חודשיים נכנסתי לנסח טאבו וראיתי שלקוח בשם דן כהן קנה את הדירה. אני חושדת שמדובר בבן של שמעון כהן מכיוון שיש פה צירוף מקרים נדיר של אותו שם משפחה וגם לפי התעודות זהות שלהם רואים שדן הוא בסביבות גיל 20 ושמעון הוא בסביבות גיל 45. השאלה שלי איך אני יכולה לדעת שיש ביניהם קשר משפחתי? ובמידה וזה נכון האם שמעון מחויב לשלם לי את דמי התיווך שחתם עליהם בטופס התיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הכי פשוט להתקשר אליהם ולשאול, לדוג' להתקשר לשמעון ולבקש לדבר עם דן. אם קיים בן בשם כזה ייתן לך טלפון שלו, או לפחות תדעי שאכן זה בנו. אכן אם רכש את הדירה על שם בנו עדיין הוא חייב בדמי תיווך. מומלץ להכניס להסכם התיווך ס' בעתיד - שככל שהדירה תירכש על ידי הקונה או מי מבני משפחתו וכד' יהיה מחוייב בדמי תיווך. בהצלחה רבה,