כרמית

תשלום דמי תיווך עי הלקוח שלי

אני מתווכת דירות והחתמתי לקוח בשם דניאל מנגסיטיון על טופס הזמנת שירותי תיווך והתחלתי לנהל משא ומתן עם בעלת הדירה והגענו להסכמה על המחיר ולצערי העסקה נפלה בסוף כי הלקוח שלי לא רצה לשלם לי דמי תיווך וגם לא הצליח להשיג מחיר טוב לדירה שלו. כעבור חצי שנה קנה את הדירה שמעון מנגסיטיון שאני משערת שהוא בן דוד של הלקוח שלי. השאלה שלי איך אני יכולה לדעת אם הם בני דודים? והאם במצב כזה הלקוח שלי מחויב לשלם לי את דמי התיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב האפשרות הכי טובה לברר היא באמצעות פנייה ישירה, כגון מכתב שנשלח לאחד ומבקשים את הכתובת של השני וכך רואים אם יש קשר בין הצדדים. לגבי עצם הזכאות לתיווך - כל מקרה לגופו - האם מדובר בשכירות או בקנייה, מה מחיר הסגירה של העסקה? האם קרוב למחיר שדובר בו בהסכם התיווך? כך בעסקת תיווך של שכירות קטנה - הזמן ייחשב כאילו ניתק את הקשר ואילו בעסקת קנייה של דירת פאר ככל הנראה הזמן יחסית קצר לניתוק הקשר בין הצדדים והקונה יחוייב בדמי תיווך. בהצלחה,

כרמית

מדובר בעסקה של קניית דירה. הלקוח שלי הגיע להסכמה על מחיר של 1.880.000 והקונים קנו את הדירה במחיר של 1.890.000.