נועה

האם חובה על מתווך לרשום את כתובת הדירה על טופס הזמנת שירותי תיווך

האם חובה על מתווך לרשום את כתובת הדירה על טופס הזמנת שירותי תיווך לפני שהלקוח חותם על הטופס? בתור מתווך קרו לי מקרים שכאשר רשמתי על הטופס את הכתובת הלקוחות לא רצו לחתום והלכו לבית מכיוון שידעו את הכתובת. כתוצאה מכך החלטתי קודם שהם ימלאו את הטופס ויחתמו עליו ולאחר מכן אצרף את הכתובת בנוכחותם או לא בנוכחותם. מה קורה במקרה שהלקוח ממלא פרטים ואני רושם את הכתובת לאחר מכן ללא שהוא רואה את הכתובת ואני לוקח אותו לדירה ואז מתברר שהוא ראה את הדירה וטוען שהוא חתם למתווך אחר כחודש לפני כן. האם עדיין הוא מחויב לשלם לי את דמי התיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב רצוי לרשום את כתובת הדירה ולהחתים לקוח על כך ליד כל כתובת וכתובת שמוסיפים להזמנת שירותי תיווך. ע"מ שלא יעקפו אותך יש להוסיף את הכתובת ברגע האחרון לאחר שהלקוח אישר שמסכים לנוסח של הזמנת שירותי התיווך. אם הלקוח אכן ראה את הדירה באמצעות מתווך אחר והודיע לך על כך מראש, אזי הוא לא מחוייב בדמי התיווך עבורך. תמיד אפשר ורצוי להציג מספר אפשרויות ללקוח, כך שאם אחת נפסלת יהיו אחרות רלוונטיות עבורכם. בהצלחה רבה,