יהודית רחמים

תשלום דמי תיווך ( כאשר לא נחתם חוזה בלעדיות)

בית שפורסם ביד 2 שהיה רשום ללא תיווך עדכנתי את המתווך שחיפש לי דירה ראינו יחד את הדירה ( יש לצין שגם הבן שלי ראה את הדירה לפנינו ועדכן אותי שהדירה בדיוק בשביל) סגרנו עיסקה והמתווך רוצה תשלום על תיווך אני חייב לשלם לו? לא חתמתי על כלום לפני שראינו את הדירה יחד וגם בעל הדירה לא חתם על כלום ( בכלל לא רצה מתווכים). המתווך לא מוכן להגיע לפשרה אפילו על תשלום חלקי.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב בעיקרון אין חובת תשלום אם לא חתמת על הזמנת שירותי תיווך (להבדיל מבלעדיות). בגלל שעדכנת את המתווך והוא "בזבז" את זמנו, אפשר לפצות אותו על זמן זה, לפנים משורת הדין ו/או החזר הוצאות אם היו לו (כמו פרסום וכד'). בהצלחה,