קיריל

מה קורה כשמקבלים דירה מהורים כמתנה?

שלום, יש לי דירה על שמי. אימי רוצה להעביר את הדירה שלה על שמי כמתנה. האם אני יכול למכור את הדירה שלה במיידי או יש תקופה שצריך לחכות?האם יצטרך לשלם מס רכישה או מס אחר בעת קבלת המתנה? האם יש מס בגדר שנה ראשונה מהרגע שאני מקבל אותה במתנה ועד מחירתה? תודה מראש!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אמנם הפורום אינו עוסק בנושא הנשאל, אולם אענה לך, בהתאם לנתונים שמסרת: אכן יש תקופת המתנה של 4 שנים לאחר קבלת המתנה אם את רוצה פטור ממס שבח. כלומר אם יש רווח על ההפרש בין מחיר קניית הדירה לבין המחיר שוק שלה היום, ורוצים להימנע מתשלום מס - אז יש להמתין כאמור 4 שנים. אפשר למכור מייד כמובן בתשלום מס שבח. ישנו 1/3 מס רכישה מצידך בהעברת הדירה על שמך בשל היותכם קרובים אחת לשנייה. אשמח לעזור במכירה, ככל והדבר יהיה רלוונטי. בהצלחה וחג שמח,