ריקי בן

דמי תיווך על דירה שיצאה מתיווך

ביום שני מתווך הציע ושלח לי מידע על דירה. קבענו ליום רביעי. לא נאמר לי שחוזה התיווך עם בעל הדירה הסתיים ביום שני. בעל הדירה פירסם את הדירה למכירה באופן פרטי ביום שלישי. ראיתי את המודעה, פניתי ישירות לבעל הדירה כדי שיראה לי אותה וביטלתי את הפגישה עם המתווך. האם התווך זכאי לדמי תיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם נחתם הסכם תיווך בכתב - אזי המתווך זכאי לשכרו. ניתן במקרה כזה לבקש ממנו הפחתה בתשלום לאור הנסיבות. אם לא חתמתם על הסכם בכתב אין חובה לשלם דמי תיווך. בהצלחה,