רינת כהן

קניית דירה באמצעות תיווך

אני מתווכת דירות וחיפשתי עבור לקוח שלי דירה. תליתי שלטים ודפקתי בדלתות ומצאתי דירה למכירה והתבצעה העסקה. נודע לי שעל הדירה הזו טיפל בעבר מטפל אך אינו הצליח למכור אותה בגלל בעיות בצו ירושה ולאחר מכן אותו מתווך חיפש שוכר לדירה אך גם לא הצליח. הדירה לא הייתה בבלעדיות של המתווך. האם המתווך יכול לתבוע אותי עבור תשלום דמי תיווך עבורו למרות שהלקוח הוא לקוח אישי שלי?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב אם אין בלעדיות לאותו מתווך ואם לא התחייבת להשתתף איתו בשכר הטרחה (התחייבות כזאת יכולה להיות גם בע"פ בניגוד ללקוח שחייבים להחתים בכתב על טופס מובנה) אזי אין חובת תשלו לאותו מתווך. בהצלחה רבה,