מיכאלה

תשלום דמי תיווך מלקוחה שחתמה לי

הראתי דירה ללקוחה שחתמה לי על טופס תיווך. לאחר שהראתי לה את הדירה היא אמרה לי שהיא דיברה בעבר עם בעל הדירה בטלפון וראתה פרסומים שלו בפייסבוק וביד2 אך לא הלכה לראות את הדירה כי המחיר היה גבוה. הלקוחה קנתה את הדירה בסופו של דבר כי השגתי לה את המחיר שרצת. האם אני זכאית לדמי תיווך?

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב הלקוחה הייתה צריכה להתריע על כך שהיא ראתה את הדירה לפני חתימתה על המסמך. אם היא חתמה על המסמך ואת השגת לה את המחיר המבוקש וכו', הרי שהיא מחוייבת בתשלום של דמי התיווך. בהצלחה רבה,

מיכאלה

היא התריעה בפני שהיא שוחחה בטלפון עם בעל הדירה לפני שבאה איתי לראות את הדירה. היא זכרה שבעל הדירה אמר לה מחיר 1800.000 ולא שקל פחות שזה באמת נכון. ככה זיהיתי שהיא באמת דיברה איתו. העא גם זכרה שהדירה ליד המתנס אם כי היא אמרה בניין אחר בשיחתנו שגם שם נמכרה דירה. ממה שהבנתי היא לראתה את הדירה עם בעל הדירה אלה רק דיברה איתו בטלפון. אני עדיין זכאית?

מיכאלה

היא לא ראתה את הדירה עם בעל הדירה!

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

היי במקרה כזה אם חסכת לה כסף והראת לה את הדירה מגיעים לך דמי תיווך. בהצלחה,

עמירה

אבל מבחינה מוסרית אם היא אמרה ששוחחה עם בעל הדירה לפני שהראתי לי. זה לא בעיתי קצת לגזור עליה קופון שלמעשה היא יכלה לקבוע עם בעל הדירה ולראות את הדירה בלעדי.

שגיא בכור, עו"ד ונוטריון

שלום רב לכן אפשר להתפשר במקרה כזה ולקחת חלק מדמי התיווך. הכל לפי הסכמות הצדדים. בהצלחה רבה,